24. července 2016 • 20:37

Semifinále baseballové extraligy si zahrají také Eagles a Arrows

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pražské a moravskoslezské derby. Takové duely budou k vidění v semifinále play-off baseballové extraligy. Do nej se totiž po víkendových zápasech probojovaly týmy Eagles Praha a Arrows Ostrava. Ostrava mohla slavit už v sobotu, když porazila Skokany Olomouc 11:6 a v sérii celkově zvítězila 3:1. To Eagles Praha svedlo dnes rozhodující souboj s Technikou Brno, doma v Krči nakonec vyhrálo 8:1.



O prvním postupujícím do finále se rozhodne v pražském derby, Eagles vyzve úřadující mistry z Kotlářky Praha. Druhé místo zaplní úspěšnější z dvojice Ostrava-Draci Brno. Ti jsou devatenáctinásobnými domácími šampiony. Semifinálové duely se rozehrají v sobotu.

Tým Arrows Ostrava se do semifinále dostal po roce. Základ položil již v pátek, kdy vyhrál 6:0. Na podobný soustředěný výkon chtěla Ostrava navázat také v sobotu v Olomouci. „V šesté směně to ale vypadlo s námi nahnutě, dostali jsme čtyři body. Nevzdali jsme se, a to bylo rozhodující,“ popisoval Jakub Malík z Arrows Ostrava. V předposlední směně Shaun Chase odpálil trojbodový homerun, Ostrava přidala další body a nakonec vyhrála 11:6.

Olomoučtí baseballisté měli dobrou sezonou, v základní části vyhráli patnáct zápasů a po sedmi letech se dostali do play-off. „Tam jsme se chtěli dostat co nejdál, to se bohužel nepodařilo. Jinak jsem ale se sezonou celkově spokojen, předváděli jsme zajímavý a velmi pěkný baseball,“ hodnotil Václav Voják, předseda Skokanů Olomouc.

Hráči Arrows Ostrava se v semifinále objevili již poněkolikáté, v předchozích letech ale pokaždé prohrála buď s Kotlářkou Praha, nebo s Draky Brno. „Na finále už čekáme dlouho, v letošním roce to chceme zlomit,“ dodal Malík, podle kterého bude důležité hrát proti Drakům bez nervů a hlavně zahrát rutinní záležitosti bez chyb. Naplno by se měl už vrátit hrající trenér Boris Bokaj, kterého trápila nemoc.

O druhém postupujícím se rozhodlo v rozhodujícím duelu mezi Eagles Praha a Technikou Brno. Ta před víkendem prohrávala v sérii 0:2. Jenže díky páteční a sobotní výhře dokázal brněnský tým sérii zdramatizovat. Vstup do nedělního zápasu se ale lépe vydařil Eagles, ti v první směně získali pět bodů. Utkání už poté pražští baseballisté kontrolovali.

„Zápas se nám nevydařil, naši startující nadhazovači se potýkali s kontrolou, čehož dokázalo Eagles využít. Bohužel jsme se už neprosadili, hráli jsme v křeči,“ tvrdí Martin Střítecký z Techniky Brno. „Se sezonou nejsme spokojení, máme na to hrát jinde. Na příští rok musíme pořádně potrénovat, abychom se vrátili na vyšší pozice.“

Eagles Praha už v sobotu vyzve Kotlářku Praha. Přitom po páteční a sobotní prohře už to s pražským týmem nevypadlo dobře, chyběla jedna porážka a sezona by skončila. „Věděli jsme, že se jedná o nejdůležitější zápas sezony, dokázali jsme hrát ale uvolněně. Nevyvíjeli jsme na sebe velký tlak. Z postupu jsme hodně šťastní,“ popsal Matěj Hejma z Eagles Praha, které jako jediný tým neměl v kádru amerického hráče.

Semifinále play-off baseballové extraligy začne již v sobotu. Draci Brno přivítají Arrows Ostrava od 20:00 na svém stadionu, zápas na Kotlářce začne o hodinu dříve.

Baseballová extraliga, čtvrtfinále play-off: Arrows Ostrava – Skokani Olomouc 6:0, Skokani Olomouc – Arrows Ostrava 6:11. Konečný stav série: 3:1 pro Arrows. Eagles Praha – Technika Brno 3:7, Technika Brno – Eagles Praha 12:0, Eagles Praha – Technika Brno 8:1. Konečný stav: 3:1 pro Eagles.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud