12. září 2016 • 17:05

Čeští baseballisté vyzvou na mistrovství Evropy domácí Nizozemce

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští baseballisté na mistrovství Evropy v Hoofddorpu doposud vyhrávali. Rusko, Velká Británie, Švédsko… Samé jasné výhry a převaha. Nyní stojí česká reprezentace před nejtěžší zkouškou – v pondělí od sedmi hodin večer je čeká domácí Nizozemsko. „Stejně jako my ještě ve skupině A neprohráli. Od začátku víme, že to bude nejdůležitější zápas. S nadsázkou nám začíná play-off a boj o medaile,“ vyhlásil Michal Müller, manažer české reprezentace.



Reprezentačním baseballistům na evropském šampionátu skvěle funguje obraná hra a nadhazovači. Za tři zápasy povolili soupeřům pouze dva body. Proti švédským hráčům se dařilo se 6 strikeouty Borisi Bokajovi.

„Cítil jsem se dobře, akorát jsem nezvykle bojoval s kontrolou. Týmu jsem ale v šesti směnách pomohl, což bylo důležité,“ prohlásil Bokaj, který neumožnil švédským hráčům bodovat.

Čeští reprezentanti vyhlásili, že chtějí z evropského šampionátu historicky první medaili. Teď mají příležitost ukázat svaly. Nizozemsko, to je v baseballovém prostředí v Evropě pojem. Navíc na domácí půdě... „Nizozemsko je jeden z adeptů na titul, musíme podat nejlepší výkon,“ vyhlásil nadhazovač Bokaj.

V úterý má česká reprezentace na programu ještě duel s Německem. „To jsme od roku 2007 na evropském šampionátu ještě neporazili a oni nám budou chtít vrátit vysokou prohru z březnové kvalifikace na World Baseball Classic. Bude to klíčový duel turnaje, protože se zápas bude počítat do další fáze, kde se bude rozhodovat o medailistech,“ vypočítával nadhazovač Bokaj.

Ze skupiny A postupují první tři týmy do šestičlenné finálové skupiny.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud