4. října 2016 • 10:12

Senzace! Baseballisté Eagles vyhráli překvapivě Český pohár

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Baseballisté pražského celku Eagles překvapivě zvítězili v Českém poháru. Cestou za titulem o víkendu na hřišti areálu Olympie Blansko porazili oba favority - nejdříve Kotlářku Praha 3:1 a ve finále Draky Brno 1:0.



Hrdinou se stal nadhazovač Matěj Hušek. V sobotu zápas dokončoval, odházel přes pět směn proti Kotlářce a nepovolil favoritovi vyrovnat. Finále proti Drakům začínal, na "kopci" vydržel osm směn a znovu nepovolil pálkařům soupeře skórovat. Celkem si připsal šest strikeoutů. "Čekali jsme, jak dlouho vydrží. Naštěstí Draci švihali do prvních nadhozů a Matěj podal skvělý výkon," řekl trenér Eagles Vladimír Chlup.

Rozhodující bod finále získali Eagles na začátku osmé směny. Daniel Vítek obsadil metu po polařské chybě Draků. Šimon Blažek jej ulívkou posunul do skórovací pozice a Michal Zýma odpalem při dvou autech poslal Vítka pro rozhodující doběh.

"Jsme za vítězství moc rádi. Tohle je druhá nejdůležitější trofej v baseballu. Navíc máme pozvánku do Evropy," radoval se Chlup z účasti v Poháru CEB.

"Eagles ukázali velké srdce, vybojovali si evropský pohár, což bude určitě zajímavé," řekl hlavní manažer Draků Arnošt Nesňal, který v Blansku chyběl. "Byl to těsný zápas. Hušek předvedl neskutečný výkon," dodal hráč Martin Schneider.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud