26. října 2016 • 09:25

Believeland v opojení: Baseballisté vedou Světovou sérii, LeBron dostal prsten

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tuhle noc si Cleveland po desetiletích hrozného utrpení zasloužil. A že si ji pořádně vychutnal! V noci na středu převzali basketbaloví šampioni Cavaliers v čele s LeBronenem Jamesem prsteny pro vítěze NBA, načež na úvod nové sezony smetli New York Knicks. Na stadionu přes ulici pak v prvním zápase baseballové Světové série místní Indians vyhráli nad Chicago Cubs.



Šestatřicetiletá fanynka Nicole Loarová se svým manželem přišla na stadion Cavaliers, aby viděla historický ceremoniál vítězného týmu NBA. Na zápas proti Knicks se ale podle webu cleveland.com spolu měli v plánu dívat jenom do poločasu.

„Nemohli jsme si představit přijít o první zápas (Světové série),“ uvedla Loarová.

Pro neúspěchy vycvičené fanoušky Clevelandu to byla surrealistická noc. V okamžiku, kdy se v Quicken Loans Areně, slavné The Q, připravoval slavnostní ceremoniál předávání prstenů šampionům NBA, se jen několik desítek metrů vedle, na stadionu Progressive Field, baseballisté Indians rozcvičovali před svým prvním zápasem Světové série.

Basketbalový Cleveland v červnu vyhrál svůj první titul v historii. Baseballisté se snaží o první triumf od roku 1948.

„Cleveland proti světu.“ Zakončil LeBron James svůj proslov při slavnostním ceremoniálu. Poté pohladil vlajku, která v aréně vystoupala ke stropu, aby připomínala  červnový úspěch Cavaliers proti Golden State.

Komisionář ligy Adam Silver pak předal prsten šampionů se 400 diamanty vlastníku Cavaliers Danu Gilbertovi a pak si přišli na své všichni hráči, včetně Jamese, Kevina Love, Kyrieho Irvinga a dalších.

„Bez vás, dvaceti tisíc fanoušků, by to nebylo možné. Na tuhle noc nikdy nezapomeneme,“ volal James do publika, které v roce 2010 zradil odchodem do Miami, aby se před dvěma lety nakonec vrátil dokončit svůj životní úkol.

Majitel Gilbert dokonce přichystal o něco skromnější prsteny i pro 2000 zaměstnanců klubu.

„Můžeme udělat jen jednu věc. Zopakovat to. A jít si pro hattrick,“ hřímal Gilbert.

Ceremoniálem ale večer teprve začínal. Cavaliers na úvod nové sezony NBA porazili Knicks 117:88. A noc končila přes ulici na baseballovém stadionu, kde Indians v podobném duchu zničili Chicago Cubs, čekající na svůj titul už neuvěřitelných 108 let, na úvod Světové série 6:0.

Cleveland, jemuž se kvůli dlouho zklamávané víře jeho fanoušků přezdívá Believeland, zažívá časy zázraků.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud