2. listopadu 2016 • 08:34

Lístky za půl milionu! Světovou sérii rozhodne sedmý zápas

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čekají už věčnost, ale nezbývá jim než ještě jeden den vydržet. Baseballisté Chicago Cubs se v noci na středu zachránili ve Světové sérii vítězstvím 9:3 na hřišti Cleveland Indians a srovnali stav na 3:3 na zápasy. Cubs čekají na titul 108 let, Indians 68 let. Které čekání skončí, určí sedmý zápas v noci na čtvrtek.



Dvacet tisíc dolarů, v přepočtu půl milionu korun. Tolik stojí na černém trhu lístky na sedmé finále Světové série, které Ameriku rozpálí ve středu v noci v Clevelandu.

„Tohle je ten nejlepší sen,“ radoval se nadhazovač Cubs Kyle Hendricks poté, co Chicago vyrovnalo sérii poté, co už prohrávalo 1:3 a dvakrát stálo jediný zápas od definitivního konce. „Sníte o tom, že se dostanete do Světové série a vyhrajete ji. Když si jako malé dítě hrajete na dvorku s ostatními, tohle je moment, o němž sníte.“

Proti Hendricksovi se v sedmém zápase postaví hvězdný nadhazovač Clevelandu Corey Kluber, který už svému týmu vyhrál první a čtvrtý zápas série a může se stát prvním nadhazovačem s třemi vítěznými zápasy ve Světové sérii od Mickeyho Loliche, který v roce 1968 dovedl k titulu Detroit Tigers.

Šestý zápas byl jasnou záležitostí Cubs, kteří už po třech směnách vedli 7:0, šest bodů stáhl Addison Russell. V první směně chybovala po jeho odpalu obrana Indians a chicagský tým dvakrát skóroval. Ve třetí směně přidal grandslam - čtyřbodový homerun.

Diváci po dvoubodovém homerunu Rizza na začátku poslední deváté směny začali předčasně opouštět stadion. Rozhodující sedmý duel se bude hrát po sedmatřicáté, naposledy v něm předloni slavilo titul San Francisco.

„Tohle nám dodá kupu sebevědomí do rozhodující bitvy,“ řekl dvaadvacetiletý vnitřní polař Russell.

Cleveland je od svého posledního vítězství v roce 1948 ve Světové sérii poněkolikáté v kritické situaci. V roce 1997 Indians prohráli sedmý zápas v jedenáctém inningu, přestože ještě v devátém vedli. V roce 1995 prohráli v šesti zápasech proti Atlanta Braves a v roce 1954 je ve čtyřech zápasech vymazali New York Giants.

„Je to výbuch,“ přiznal Kluber po šestém zápase. „Myslím, že jsme se uspokojili. Myslím, že si z toho můžeme hodně vzít. Už to nebrat jako každý jiný zápas.“

Pro hráče i fanoušky Cubs je sedmý zápas splněným snem poté, co Chicago jasně vládlo základní části, aby pak v play off muselo otáčet série ve finále konference a také ve Světové sérii.

Cubs mají ve svém týmu manažera Joea Maddona a nadhazovače Johna Lackeyho, kteří se v roce 2002 s týmem Anaheim Angels vyhrabali z potíží v šestém zápase, aby proti San Francisco Giants vyhráli sedmý zápas.

„Nevím, jestli je to předzvěst,“ uvedl Maddon. „Dnes jsem viděl v tašce tátův klobouk. Zemřel v roce 2002, když jsme vyhráli Světovou sérii a od té doby mám jeho klobouk v tašce. Takže spoléhám na tátu.“

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud