19. července 2017 • 07:16

Posily se vyplatily. Baseballisté Hrochů historicky válí

Autor: pk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Návrat odchovanců i šťastná ruka při výběru zahraničních posil, to jsou hlavní důvody dobrých výsledků, které letos Hroši Brno v baseballové extralize předvádí. Základní částí propluli bez větších potíží a postup do nadstavby o titul si pojistili už s předstihem ze třetího místa.



Základy úspěšné sezóny se začaly stavět už v zimě. Po několika letech strávených u konkurenčních Draků Brno se do Hrochů vrátili odchovanci Michal Ondráček s Michaelem Kremláčkem. Technice, dalšímu městskému rivalovi, zase Hroši přetáhli oporu Matěje Menšíka.

Pozice hrajícího trenéra se ujal Američan Jeff Barto, který si do týmu vyhlédl další tři krajany, a právě čtveřice amerických nadhazovačů dodala týmu jistotu. „Každý zápas jsme se o ně mohli opřít a vyhráli jsme i zápasy, kde se nám příliš nedařilo v útoku. Ten jsme vylepšili ve druhé polovině sezony a vystoupali jsme díky tomu až na třetí místo,“ zhodnotila základní část jedna z posil Michael Kremláček.

Teď Hrochy čeká nadstavba, kam se probojovalo šest nejlepších týmů soutěže. „Je tu dobrý mix mladých a zkušenějších kluků, tým má hodně energie. Tu musíme ukázat teď v play off. Třetí místo po základní části je hezké, ale nejdůležitější zápasy nás čekají až nyní,“ burcuje Kremláček. V nadstavbě hraje každý s každým tři zápasy a do bojů o titul z ní postoupí jen tři nejlepší. Boje začínají už ve středu.

Ve stejný den se utká ve finále Českého baseballového poháru Třebíč Nuclears a Draci Brno.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud