8. listopadu 2017 • 09:31

Baseballista (†40) zemřel při pádu letadla. Manželka nechtěla, aby létal

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Svět baseballu oplakává bývalého hvězdného nadhazovače Roye Halladaye, který v úterý zahynul při nehodě jednomístného letadla v Mexickém zálivu. Jeho manželka Brandy, s kterou se znal od dětství, a měli spolu dvě děti, dříve nesouhlasila s tím, aby si Halladay pořídil pilotní licenci.



Dvojnásobný držitel ceny Cy Younga pro nejlepšího nadhazovače profesionální ligy MLB vyslal třikrát signál mayday a skončil ve vlnách Mexického zálivu, nehodu nepřežil.

„Všichni z baseballu jsme šokováni a hluboce zarmouceni tragickým odchodem Roye Halladaye,“ prohlásil komisionář ligy Rob Manfred. „Roy byl velmi uznávanou osobností naší hry a zapálený bojovník.“

Halladay strávil v MLB dlouhých patnáct let, během nichž nastupoval za Toronto Blue Jays a Philadelphii Phillies. Jeho neslavnější moment přišel v roce 2010, kdy se mu dvakrát podařil tzv. no-hitter, kdy jako nadhazovač nedovolil soupeřovým pálkařům za celý zápas ani jednou odpálit. V zápase proti Cincinnati se stal teprve druhým nadhazovačem historie, kterému se no-hitter podařil v utkání play off.

Bývalý baseballista Roy Halladay zemřel při letecké nehodě
Bývalý baseballista Roy Halladay zemřel při letecké nehodě

Halladay získal pilotní licenci v loňském roce a na internetu se objevilo video, v němž jeho manželka Brandy přiznávala, že nesouhlasila s tím, aby její manžel létal. „Tvrdě jsem proti tomu bojovala. Byla jsem velmi proti tomu,“ řekla Brandy Halladayová ve videu, které bylo později staženo z YouTube.

„Bojovala s tím celou dobu,“ přiznal ve ve videu sám Halladay, který vysvětlil, že létal už jeho otec a myšlenka na pilotní licenci se ho držela celou baseballovou kariéru.

S manželkou Brandy se potkal už v dětství, vzali se v roce 1998 a mají spolu dva syny. Jeden z nich se také vydal za kariérou baseballového nadhazovače.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud