8. března 2012 • 12:54

Nechci být příští Woods, říká golfová jednička McIlroy

Autor: bb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyhrál mnohonásobně méně turnajů, na prvním místě světového žebříčku se hřeje teprve od pondělka, přesto golfista Rory McIlroy čelí srovnávání s předchůdcem Tigerem Woodsem.



„Ale já jsem nikdy nechtěl být příštím kýmkoli. Chci být jen první Rory McIlroy. Ať už bude jakkoli dobrý. Vydám ze sebe všechno, abych vyhrával majory a byl nejlepším golfistou světa.

Nikdy jsem si nedával za cíl vyhrát čtrnáct majorů. Vždycky jsem jen chtěl vyhrávat golfové turnaje a být jedničkou. Ovšem cítím, že můžu dosáhnout mnohem víc,“ říkal dvaadvacetiletý vítěz turnaje Honda Classic, kde dokázal udržet za zády i Woodse, jenž zahrál nejlepší finálové kolo v životě.

Odmítá, že by měl soupeřit vyloženě s mužem, jenž vydržel na pozici číslo 1 v žebříčku po 623 týdnů. „Rivality dělají ale hlavně média. V golfu můžete mít soupeření jaké chcete, jenže vaším největším soupeřem je stejně hřiště,“ míní McIlroy.

Také Woods bere vzlet střapatého mladíka, který by ho měl ohrožovat, s chladnou tváří. „Každý rok je pro mě vzrušující. V téhle situaci jsem byl už v minulosti, když jsme několik let hráli skvěle Vijay Singh, já, Phil Mickelson a Ernie Els. Teď je to prostě zase jen jiná skupina hráčů,“ uvedl golfista, jehož kariéru poškodila aféra se zálety.

„Rory má fantastický talent. Musí se ale dál zlepšovat, protože i ostatní postupují vpřed. Musí hrát vyrovnaně. Ale on se nedostal nahoru tím, že by netrénoval, takže prostě musí pokračovat v tom, co dělá. Pracuje na sobě a své fyzičce.“

Golfová jednička Rory McIlroy si plácá se svou milou Caroline Wozniackou
Golfová jednička Rory McIlroy si plácá se svou milou Caroline Wozniackou

A to je velká pravda. McIlroy se změnil ve vypracovaného sportovce. Aby se zlepšil, najal si specialistu, který pomocí senzorů měřil aktivitu jeho svalů při odpalu. Na základě údajů pak posílil svaly trupu, spodní části zad i hýždí, vyrovnal silnou pravou stranu se slabší levou. „Teď můžu dát větší ránu bez toho, že bych ztrácel balanc,“ říkal pro Men’s Health.

Změnil stravu, místo tuku nabral svaly. „Když vám lidé říkají, že vypadáte dobře, zvedne vám to sebedůvěru. I když golf není tím fyzicky nejnáročnějším sportem na světě, musíte trénovat stejně, jako kdyby byl.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud