22. března 2013 • 13:18

Woods útočí na golfový trůn, McIlroy raději fandí přítelkyni

Autor: Jiří Škuba
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tiger Woods má velkou šanci symbolicky uzavřít horor, které si v poslední době prožil. Slavný golfista se musel za poslední tři roky vypořádat s rozpadem rodiny, závislostí na sexu a výsledkovým sešupem. Teď už to vypadá, že má vše zase srovnané - a pokud obhájí titul na turnaji Arnold Palmer Invitational, vrátí se na pozici světové jedničky! Dosavadní lídr Rory McIlroy totiž raději odjel do Miami, kde drží palce své přítelkyni a tenisové krásce Caroline Wozniacké.



„Nechci být takový jako dřív, chci být lepší,“ vyhlašuje Woods. A není to jen líbivá fráze pro novináře. Sedmatřicetiletý golfista letos vypadá v úžasné pohodě. Nedávno na něj praskl vztah s půvabnou lyžařkou Lindsey Vonnovou a neméně je úspěšný také na greenech - ze čtyř turnajů, které hrál, dokázal dvakrát zvítězit.

Pakliže se mu to podaří také na turnaji Arnold Palmer Invitational, vrátí se skoro po dvou a půl letech na golfový trůn. Woods byl naposledy jedničkou 30. října 2010, pak ho vystřídal Angličan Lee Westwood, když ho sesadil po rekordních 281 týdnech v čele po sobě. Američan byl v minulosti jedničkou dohromady téměř dvanáct let (623 týdnů).

V Orlandu sice ztrácel po prvním dnu na vedoucího Angličana Justina Rose čtyři rány, ale v Bay Hill umí – triumfoval zde již sedmkrát. „Není to příliš komplikované. Prostě tady potřebuju vyhrát. Většina lidí neuvědomuje, jak těžké je stát se světovou jedničkou,“ nechal se slyšet Woods.

Ten má šanci vyšoupnout ze špice Roryho McIlroye, který se zřejmě vydal opačným směrem. Dolů. A rychle. Suverén uplynulé sezony ze Severního Irska se letos trápí; na úvod letošního roku neprošel v Abú Zabí cutem, pak na jamkovém šampionátu vypadl v prvním kole a na dalším turnaji v Palm Beach Gardens šokoval odstoupením během rozehraného druhého kola. Ani v Miami se ještě nesžil s novými holemi a zahrál jednu ránu nad par.

Tiger Woods pózuje s trofejí pro vítěze turnaje v Doralu
Tiger Woods pózuje s trofejí pro vítěze turnaje v Doralu

Turnaj v Bay Hill pro jistotu vynechal a vyvolal tím velkou vlnu kritiky. Už jenom proto, že se pozvání největší golfové legendy Arnolda Palmera neodmítá. „Loni jsem s ním několikrát mluvil a byl jsem přesvědčený, že letos bude hrát. Samozřejmě jsem se mýlil,“ posteskl si Palmer.

Místo toho McIlroy doprovází dánskou tenistku Caroline Wozniackou na turnaji v Miami. Možná, že musí: britská média totiž živě spekulují o krizi vztahu slavného páru. „K tomu není co říct. Prostě jsem na tom mentálně špatně,“ přiznal novinářům McIlroy na začátku března.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud