6. listopadu 2013 • 13:25

VIDEO: Rána za 57 milionů. Woods se trefoval z Evropy do Asie

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na golfistu Tigera Woodse znovu prší štěstí. A peníze. Podruhé v kariéře si nejlepší hráč světa „odskočil“ do Turecka, kde ve čtvrtek začíná výborně obsazený i dotovaný turnaj, navíc se tam předvedl při reklamní akci. Podle jejího scénáře odpaloval míčky na Bosporském mostu, mířil tedy z evropské části Istanbulu až do Asie. Za pár dní v Turecku inkasuje přes 57 milionů korun.



Foto 
Do Evropy se Tiger Woods nevydává často, jsou to raritní výjimky. Ale když už, tak to stojí za to. Jako v Istanbulu, kde kvůli němu policie na třicet minut uzavřela během dopravní špičky jednu polovinu Bosporského mostu, spojujícího Evropu s Asií.

Woods tam odpálil několik míčků. Videa neukazují přesně, jestli se mu všechny rány podařilo udržet na silnici, nebo některé z nich zahučely do vody. Woods hrál z malého pódia, na kterém měl povrch simulující odpaliště. V protijedoucím směru v té době normálně jezdila auta.

VIDEO | Podívejte se na Woodse mezi Evropou a Asií

Vzhledem k tomu, že přes most denně projede až 180 tisíc aut, šíleli z Woodse nejen jeho fanoušci, ale i ti, kteří se během jeho show nedostali na cestu a uvízli v okamžitě vytvořené zácpě.

„Dostat šanci být prvním golfistou, který odpálí míče z jednoho kontinentu na druhý, je bezva,“ liboval si Woods.

Zákulisní zdroje mluví o tom, že za cestu do Turecka dostal 57 milionů korun, tedy 3 miliony dolarů. To je jeho obvyklá taxa, pokud se vydá mimo Ameriku.

Tiger Woods střílí míčky z Evropy do Asie na istanbulském mostě přes Bospor
Tiger Woods střílí míčky z Evropy do Asie na istanbulském mostě přes Bospor

Odborníci počítají s tím, že letos v těchto případech Woods vydělal 153 milionů korun, tedy skoro stejně jako na odměnách na PGA Tour. Stačilo mu k tomu objevit se na turnaji v Abú Zabí a na exhibici proti Rorymu McIlroyovi v Číně, kde Tiger mimochodem jeden velký turnaj vynechal. Nedostal na něm peníze za účast.

Zato v Turecku podřídili hlavní hvězdě téměř všechno.

„Vycházíme z toho, který týden (Woods) může hrát a který ne. Ve startovním poli je dalších sedmasedmdesát hráčů, jejichž jména turečtí fanoušci neznají, ale Woodsovo ano. Máme tady světovou jedničku a zajímavé je to i pro hráče European Tour, pro které se nabízí šance vyhrát turnaj s Tigerem mezi nimi,“ řekl Chubby Chander, promotér akce.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud