20. června 2015 • 12:11

Šok na US Open. Golfista Day zkolaboval, přesto nakonec dohrál kolo

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to šokující pohled. Australský golfista Jason Day během druhého kola U.S. Open zkolaboval. Zdálo se, že v pohodě kráčí dohrát poslední jamku kola, když se najednou sesunul na zem. Deset minut byl ošetřován přímo na hřišti. Pak všechny překvapil znovu, když vydoloval zbytky sil, kolo dohrál, podepsal scorekartu a teprve pak se svěřil do péče lékařů.



Příznivcům golfu pořádně zatrnulo, tohle nebyla legrace. I když se zpočátku mohlo zdát, že Day jen uklouzl po trávě. „Mám závratě, ale budu v pořádku,“ řekl jen Day pro stanici Fox Sports.

Nicméně hráčův agent posléze vydal prohlášení, kde se říká, že se golfista svěřil do péče lékařů a jeho stav je pečlivě sledován. Nicméně hráč věří, že bude schopen pokračovat v závěrečných kolech US Open.

Spolu s Dayem kráčeli druhým kolem US Open Jordan Spieth a Justin Rose. Ani jeden z nich neměl tušení, jestli má jejich soupeř problémy. „Mohl říct něco Colinovi, svému caddymu. Ale nám se s ničím nesvěřil,“ řekl Spieth, který uhrál na poslední jamce birdie.

Day bojoval se závratěmi už v roce 2010. Již v květnu odstoupil od AT&T, kdy měl v tréninkovém kole stejný zdravotní problém. Stejně tak vzdal účast na loňských WGC-Bridgestone Invitational v srpnu. Day se nechal slyšet, že nedokázal odhalit příčinu zdravotních problémů, kdy už podstoupil několik vyšetření.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud