26. července 2015 • 17:10

Životní výsledek! Spilková ve Skotsku urvala čtvrté místo na LET

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Golfistka Klára Spilková skončila na turnaji v Dundonaldu ve Skotsku čtvrtá a dosáhla nejlepšího výsledku v seriálu Ladies European Tour. Dvacetiletá česká hráčka měla po třech kolech konečné skóre jednu ránu pod par, vítězná Australanka Rebecca Artisová byla o pět úderů lepší.



Díky skotskému úspěchu získala česká golfistka hrací kartu na Ladies British Open, které se koná příští týden. Nemusí tudíž hrát kvalifikaci, do níž měla nastoupit hned v pondělí. "Řeknu vám, tohle je bomba! Moje nejlepší umístění na LET - 4. místo a karta na příští týden na Ladies British Open," napsala nadšená Spilková na facebooku.

Jejím životním výsledkem v seriálu LET dosud bylo loňské páté místo na Slovensku a ve Skotsku zpočátku nic nenasvědčovalo tomu, že by ho mohla atakovat. Z třetí desítky se však díky sobotnímu skóre -3 vyšvihla až na šesté místo, dnes obešla hřiště v paru a posunula se ještě o dvě pozice výš.

"Druhé kolo bylo úžasné, spadlo mi tam spoustu důležitých a dlouhých patů. Neskutečně jsem si ten den užila. Dnešní kolo bylo náročné, hlavně z hlediska větru a deštivého počasí," uvedla Spilková v tiskové zprávě. "Na poslední 18. jamce jsem hrála na jistotu, protože jsem věděla, že bych měla dát nejhůře par. Nakonec jsem zahrála krásné birdie po proměně třímetrového patu. Úžasný zážitek," dodala.

O čtvrté místo se podělila s osmnáctiletou světovou dvojkou Lydií Koovou z Nového Zélandu, jednou z řady hráček elitní série LPGA, které se skotského turnaje zúčastnily. Lepší byly jen třetí Angličanka Holly Clyburnová, druhá Norka Suzann Pettersenová a Artisová, kterou na první příčku posunulo vynikající poslední kolo (-6).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud