26. září 2016 • 07:39

Odešla legenda. Ve věku 87 let zemřel golfista Arnold Palmer

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve věku 87 let zesnul v neděli legendární americký golfista Arnold Palmer. Jak uvedla americká média, Palmer zemřel v nemocnici v Pittsburghu, kde podstupoval lékařské testy. Úmrtí potvrdila i americká golfová asociace, která ve svém prohlášení uvedla, že je Palmerovou smrtí "hluboce zarmoucena".



"Děkuji ti, Arnolde, za tvé přátelství, rady a spoustu smíchu. Tvoje filantropie a pokora jsou součástí tvé legendy," napsal na twitteru golfista Tiger Woods . "Kdyby nebylo Arnolda, golf by nikdy nebyl tak populární," uvedl už kdysi Woods.

"Arnold se nikdy nevzdával. Jeho tělo to teď možná vzdalo, ale on ne. Jeho duch a pozitivní elán tady bude navždy s námi," řekl nejúspěšnější golfista všech dob Jack Nicklaus. Na Palmerovu smrt zareagovali se zármutkem hráči, vedení věhlasných hřišť i zástupci americké politické scény v čele s prezidentem Barrackem Obamou .

Charismatický golfista Palmer výrazně přispěl k popularitě golfu ve Spojených státech i po světě. Byl i průkopníkem sportovního marketinku a pomohl hráčům k výdělkům z reklamy.

Vedle sportovních úspěchů se zasloužil o vybudování více než 300 golfových hřišť. Palmer, rovněž vášnivý pilot letadla, se na Floridě zasloužil i o vznik dvou nemocnic pro ženy a děti, které nesou jeho jméno a jméno jeho první manželky Winnie.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud