2. října 2016 • 09:18

Američtí golfisté vedou nad Evropou v Ryder Cupu o tři body

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Američtí golfisté drží naději na výhru v 41. ročníku Ryder Cupu. Po sobotních soubojích vedou nad Evropany v Chasce 9,5:6,5 a do závěrečných dvanácti dvouher vstoupí s tříbodovým náskokem.



Na hřišti Hazeltine National se v sobotu nejdříve dařilo Evropě, která vyhrála foursomy 2,5:1,5. V odpoledních fourballech ale uspěli Američané 3:1.

Nejlepší výkony z Evropanů podává Severní Ir Rory McIlroy, který má v páru s nováčkem soutěže Belgičanem Thomasem Pietersem bilanci 3:0. Letošní král sezony na PGA McIlroy ke skvělému golfu přidává i velkou porci oslavných gest.

Na americké straně poprvé bodovali J.B. Holmes a Ryan Moore, skvěle zahrál Patrick Reed a ve fourballu uspěli i Phil Mickelson a Matt Kuchar.

Hluční američtí fanoušci jsou nadále k Evropanům místy nesportovní a McIlroy vypadal na hřišti hodně naštvaný. I proto oslavuje úspěšné rány emotivněji než jindy. "Nechápu, jak může někdo obtěžovat při hře Roryho," řekl Curtis Strange, kapitán amerického rydercupového týmu z roku 2002. "Tohle by se nemělo dít," dodal.

McIlroy přiznal, že s ním emoce při hře kvůli tomu hodně cloumají. "Je tam skupina fanoušků, která je za hranicí a je to dost náročný dav," řekl třetí hráč světa. Španěl Sergio García odhadl, že asi tak 15 procent lidí se nechová dobře. "Jsou hrozní a moje americká přítelkyně se proto cítí zahanbeně," přiznal García.

Ke kontroverzi došlo na greenu jedenáctky, kde někdo z diváků zakřičel na olympijského vítěze Angličana Justina Rose, ať mu uhne z výhledu. Švéd Henrik Stenson přerušil patování a Rose vykročil směrem k davu a "sršel blesky". Evidentně nespokojeni s chováním lidí byli i domácí Patrick Reed a Jordan Spieth.

"Myslím ale, že 99,9 procent fanoušků hráče respektuje," řekl evropský kapitán Darren Clarke k padesáti tisícům diváků, kteří do Chasky dorazili. "Vždycky se najde pár idiotů, kteří to kazí, ale celkově jsou fanoušci super," doplnil.

Vzduchem se často nese fotbalové skandování: USA! USA!. "Čím víc křičí, tím lépe hraju. Doufám, že budou takhle hulákat i v neděli," uvedl McIlroy.

V dnešních dvouhrách proti sobě nastoupí obě dvanáctky a ve hře je tak dvanáct bodů. Nejsledovanější bude souboj Reeda s McIlroyem. Američané potřebují pět bodů, aby trofej vyhráli poprvé od roku 2008.

Golfový Ryder Cup v Chasce (USA):

USA - Evropa 9,5:6,5 po druhém dnu

Foursomes:

McIlroy (S. Ir.), Pieters (Belg.) - Mickelson, Fowler (USA) 4/2, Snedeker, Koepka (USA) - Stenson (Švéd.), Fitzpatrick (Angl.) 3/2, Rose, Wood (oba Angl.) - Walker, Z. Johnson (USA) 1/0, Reed, Spieth (USA) - García, Cabrera (oba Šp.) remíza.

Fourballs:

McIlroy, Pieters - Koepka, D. Johnson (USA) 3/1, J.B.Holmes, Moore (USA) - Willett, Westwood (oba Angl.) 1/0, Mickelson, Kuchar - Kaymer (Něm.), García 2/1, Reed, Spieth - Rose, Stenson 2/1.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud