29. listopadu 2016 • 09:15

Woods se vrací po zranění: Budu na hřišti potřebovat hůlky, jsem nervózní

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Golfista Tiger Woods nemá potíže přiznat, že je nervózní jako začátečník pár dnů před tím, než se ve čtvrtek na Bahamách vrátí na turnaje. Po více než rok trvající pauze a dvou operacích zad padl někdejší nejlepší a nejbohatší hráč světa až na 879. místo žebříčku, přesto je jeho comeback očekáván s mimořádnou pozorností. Mimo jiné i proto, že ho Woods už jednou na podzim odložil.



Během tréninku se Tiger Woods nechá po hřišti převážet golfovým vozítkem, při turnaji plánuje chodit s pomocí chodeckých trekkingových hůlek.

„Je to divné říct, ale budu si je muset vzít. Na hřišti během jednoho kola nachodíte pět mil. Je to něco jiného stát nebo chodit po nerovném terénu v golfových botách nebo v teniskách,“ přiznal Woods.

Turnaj Hero World Challenge startuje v Albany na Bahamách ve čtvrtek a zkušený čtyřicátník, vítěz 79 turnajů na okruhu PGA Tour, přiznává nervozitu. „Jo, jsem nervózní. To je dobrá známka. Když jsem zainteresovaný, jsem nervózní. Proměňuji nervozitu v agresivitu, soustředění, koncentraci – to jsou dobrá znamení. Nechci chodit po hřišti jako tělo bez duše. Strašně jsem se těšil zpátky. Teď jsem,“ řekl.

Návrat si plánoval už dřív na podzim, ale zrušil ho, protože se podle vlastních vyjádření necítil být dostatečně připravený. Momentálně hraje s míči Bridgestone, které používá po odchodu společnosti Nike z golfového trhu, a kdo viděl jeho tréninková kola, tvrdil, že Woods je schopen posílat na cvičném odpališti míčky do vzdálenosti 300 yardů.

„Dovedu zahrát každou ránu, na jakou si vzpomenu. Na podzim jsem strašně chtěl hrát. Ale měl jsem jenom pár ran. Teď mám všechny,“ mne si ruce.

Zvědavých je na něho hodně velkých golfových kapacit. Ernie Els, rydercupový kapitán Davis Love III, Jim Furyk… ti všichni jsou na Bahamách, aby viděli Woodsův restart. Lhostejno zda přijde na velké akci nebo na prázdninovém turnaji pro osmnáct hráčů, kde během čtyř dnů není cut.

„Někde začít musíte. Chci být u tohoto startu,“ tetelí se Love III.

Pro něho přináší Woodsův návrat ještě jeden významný prvek: když se spolu ocitli naposled na turnaji, Davis Love III ho vyhrál. Bylo to v srpnu 2015. Krátce poté Woods přestal ze zdravotních důvodů hrát.

„Těžko se věří tomu, že to je tak dávno. Nemůžu se dočkat, až ho zase uvidím. Viděl jsem jeho švih na videu, poslal mi nějaké klipy. Slyšel jsem, jak se cítí. Je skvělé dočkat se ho zase na hřišti.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud