5. prosince 2016 • 08:27

Woods prožil hrozivé chvíle, nemohl se hýbat. Červené tričko je ale zpět!

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Americký golfista Tiger Woods se po téměř šestnácti měsících vrátil do hry. Na turnaji v Albany skončil patnáctý ze sedmnácti s výsledkem 4 rány pod par. „Cítím se dobře. Je dobré být zpátky a snažit se porazit nejlepší hráče na světě. Scházelo mi to,“ řekl Woods, který v době pauzy absolvoval dvě operace zad.



Jeden z  Woodsových soupeřů to řekl za všechny. „Je pěkné vidět červené tričko zpátky,“ prohlásil Rickie Fowler podle USA Today.

Woodsovo tradiční golfové oblečení obarvilo green při turnaji po dlouhé pauze, v níž si čtyřicetiletá hvězda užila své.

„Překonalo to vše, co jsem v životě zažil. Bolesti, které jsem měl, byly kruté. Docela upřímně, zažil jsem hrozivé chvíle, kdy jsem se nemohl hýbat,“ líčil Woods.

V Albany má za sebou nadějný víkend, v němž zazářil ve druhém kole, kdy se dostal sedm ran pod par hřiště. Poslední kolo mu naopak příliš nevyšlo, zahrál čtyři rány nad normu, jeho celkové skóre jsou čtyři rány pod par.

„Jenom Tiger si může vzít rok a půl volno, aby se vrátil s takovými čísly, jaké dal dohromady tenhle týden,“ chválil Woodse vítěz turnaje Japonec Hideki Matsuyama.

„Udělal jsem pár pozitivních věcí. Těší mě to, potřebuju to jen vyčistit. Udělal jsem spoustu hloupých chyb,“ hodnotil Woods. „Je hezké, že mám zpátky rychlost, a že jsem byl schopen některé míčky zahrát s určitou agresivitou a nemusel se ničeho bát.“

Další turnaj zřejmě Woodse čeká až koncem ledna v Torrey Pines.

Podle dalšího ze soupeřů Jordana Spieth bude potřebovat minimálně rok, aby se vrátil do dřívější formy.

„Jak dlouho byl mimo? Dejte mu teď stejný čas. On je velmi trpělivý,“ řekl Spieth.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud