Radek Špryňar
24. června 2017 • 20:19

Trable v Roztěži. Požár narušil golfový turnaj, Vlčková je sedmá

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kvůli požáru se finálové kolo premiérového turnaje Foxconn Czech Ladies Challenge na hřišti Casa Serena neodehrálo. Místo toho se uskutečnilo play off tří hráček, které se dělily před sobotou o vedení, a to na tři dodatečné jamky. Vítězkou LET Access Series, turnaje druhé ženské evropské ligy, se stala devětadvacetiletá Francouzka Lucie Andreová, která zvítězila nad krajankou Agathe Sauzonová a Rakušankou Ninou Muehlová. 



Na děleném sedmém místě skončila při svém profesionálním debutu třiadvacetiletá Karolína Vlčková s výsledkem jedné rány pod par hřiště (71-70). Další tři české hráčky – amatérky – zůstaly v top 20, když se o šestnácté místo dělily šestnáctiletá Patricie Macková (69-74), osmnáctiletá Kristýna Frýdlová (68-75) a devatenáctiletá Hana Ryšková (69-74). Z tohoto pohledu jde o největší úspěch českého golfu v rámci druhé evropské profesionální tour LET Access Series.

Finále LET Access Series na Roztěži u Kutné Hory bylo ovlivněno požárem, který vypukl ve čtvrt na osm ráno v prostoru garáže, kde se mimo jiné skladují bagy hráček. Příčinou byl zřejmě zkrat při nabíjení elektrického vozíku. Požár se podařilo uhasit s přispěním organizátorů turnaje a následným rychlým zásahem hasičů z Kutné Hory a Uhlířských Janovic. Nikdo nebyl zraněn. Vybavení hráček nebylo poškozeno, ale požár poničil rozvody elektřiny i vody a také odpady v klubovně.

Turnajové finále nebylo možné plnohodnotně zorganizovat, a tak padlo rozhodnutí o jeho zrušení s tím, že zůstaly výsledky a pořadí po druhém kole a vítězku určil rozstřel tří hráček. Lucie Andreová získala za vítězství šek na 6 400 eur. Francouzka hrála šest let Ladies European Tour, ke má za sebou 99 startů bez vítězství. Za své amatérské kariéry byla evropskou jedničkou.

Foxconn Czech Ladies Challenge, největší český dámský turnaj, se hrál o celkové prize money 40 000 eur. Turnaj se konal na hřišti titulárního partnera, mezinárodní společnosti Foxconn, za promotérství České golfové federace a s organizací marketingové společnosti GM Pro.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud