24. srpna 2017 • 09:33

McIlroy plánuje tříapůlměsíční pauzu od golfu. Poprvé mine finále European Tour

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalá světová jednička Rory McIlroy si plánuje dát po vyvrcholení PGA Tour kvůli problémům s žebrem tříapůlměsíční pauzu od golfu. Osmadvacetiletý Severní Ir, jenž letos nevyhrál žádný turnaj, se tak poprvé v kariéře nezúčastní finále European Tour.



McIlroy po nedávném PGA Championship původně dokonce uvažoval o tom, že sezonu ukončí hned. Nakonec se však rozhodl pro obhajobu loňského titulu ve FedEx Cupu, což je play off PGA Tour sestávající ze čtyř turnajů. První startuje dnes v Old Westbury ve státu New York. Poté ještě McIlroy absolvuje začátkem října turnaj v St. Andrews, po němž sezonu ukončí.

"Potřebuju pořádnou pauzu, abych byl připraven na rok 2018," řekl McIlroy, jemuž aktuálně patří čtvrté místo v žebříčku. Jeho rozhodnutí je špatnou zprávou pro šéfy European Tour, neboť se tím pádem poprvé nezúčastní listopadového finále série v Dubaji.

"Když hrajete obě Tour, nemůžete si dát pár měsíců volno a pořádně zapracovat na své hře. Přesně tohle chci teď udělat a těším se na to," uvedl vítěz čtyř golfových majorů McIlroy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud