Radek Špryňar
23. října 2017 • 12:33

Spilková se žene za postupem na LPGA, šanci má i další Češka Vlčková

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odškrtnuto. Jede se dál. České golfistky Klára Spilková a Karolína Vlčková prošly druhou fází kvalifikační školy a mohou dál snít sen o zisku plnohodnotné karty na LPGA. Čtyřkolový turnaj se uskutečnil na Floridě na hřištích Plantation Golf and Country Clubu – Bobcat a Panther. O postup do finále Q-school bojovalo široké pole 190 hráček, dál se dostalo nejlepších 80 hráček a další na dělených místech. 



Obě Češky uspěly, Spilková stvrdila postup pohodovým děleným devátým místem, Vlčková po nepovedeném úvodním kole zabrala a skončila šestačtyřicátá.

Spilková odjela do Spojených států s jasným plánem zajistit si klidný postup do rozhodující fáze. To se jí povedlo, po čtyři kola se nemusela ani na chvíli strachovat, že by mezi osmdesátku nejlepších neprošla. V úvodních dvou rundách zahrála 68 a 69 ran a položila základ k jistému postupu.

„Golf si po loňské sezóně, která byla pro mě nesmírně těžká, zase užívám. Letos jsem mnohem uvolněnější. Přesto se učím každý den,“ uvedla.

Golfistka Klára Spilková na jednom z turnajů LET
Golfistka Klára Spilková na jednom z turnajů LET

Se skóre -7 si bezpečně hlídala náskok na své soupeřky. V závěrečných dvou kolech zahrála pokaždé v paru, celkově obsadila dělené deváté místo a pohodlně o čtrnáct ran postoupila do závěrečné fáze.

Druhá Češka ve startovním poli Karolína Vlčková zápolila nejen se soupeřkami, ale také s nemocí. Do Venice na Floridě přijížděla se zánětem průdušek.

„Věděla jsem, že to bude boj a budu muset být trpělivá a bojovat až do konce,“ svěřila se Vlčková po skončení druhé fáze. Přes horší úvodní kolo, ve kterém zahrála 76 (+4), si postup nenechala utéct.

V dalších třech kolech předváděla konzistentní golf, který ji vynesl na konečnou 46. pozici se skóre +3. „Každý den byl lepší a lepší. Byl to test, který jsem úspěšně zvládla. Moc mi pomohl David Carter, který mi na turnaji dělal caddyho. Takže bych mu i touto cestou chtěla poděkovat,“ řekla Vlčková.

Závěrečná fáze se uskuteční za více než měsíc od 29. listopadu do 3. prosince. Dějištěm bude opět Florida, ovšem tentokrát resort LPGA International. Hrát se bude na hřištích Hills Course a Jones Course.

A bude to masakr. Hráčky čeká pět kol s cutem po čtvrtém kole, do kterého postoupí nejlepších 70 hráček a další z dělených míst z celkového počtu 156 golfistek. Plnou kartu na LPGA získá pouze dvacet nejlepších. Před Češkami je obrovská výzva.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud