9. listopadu 2008 • 12:17

Golfista Kim byl diskvalifikován

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden z hrdinů amerického golfového týmu v Ryder Cupu Anthony Kim zažil neslavný debut v evropské PGA Tour: na turnaji v Šanghaji byl dnes diskvalifikován kvůli použití poškozené hole.



Třiadvacetiletý Američan nezaviněně zavadil hlavicí hole o vyústění zavlažovacího systému při přecházení mezi údery, pravidla pak porušil tím, že poničenou hůl v dalším průběhu soutěže znovu použil.

"Po odpalu jsem šel, jak jsem zvyklý. Nebyl jsem rozzlobený nebo tak, prostě jsem šel fairwayí a hůl bouchla o rozstřikovač," popsal událost Kim, vítěz dvou letošních turnajů americké PGA Tour a osmý hráč světového žebříčku.

Po dvou nepovedených úderech na další jamce zjistil, že hůl je skutečně poškozená. Ačkoliv evidentně nezískal výhodu, přišla diskvalifikace.

"Šokovalo mě to. Netušil jsem, že se to týká i tohoto případu. Ale pravidla jsou pravidla a já s tím nemám problém," uvedl Kim, kterého v poslední době provází smůla. Podle vlastních slov nedávno v domě svého kamaráda spadl ze schodů a vymkl si kotník, navíc jej zranil kůň, který mu pohmoždil čelist.

V Šanghaji začala nová sezona evropské Tour, jež v příštím roce vyvrcholí lukrativním finále v Dubaji. Kim se do seriálu přihlásil poprvé, ale po skvělém začátku byl v době diskvalifikace už bez reálných šancí na přední umístění. Po třech kolech je v těsném vedení Angličan Oliver Wilson, kvůli pátečnímu a sobotnímu dešti se finálové kolo uskuteční v pondělí.

Články odjinud


Články odjinud