15. března 2010 • 13:32

Els se dočkal výhry na PGA Tour po dvou letech

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jihoafrický golfista Ernie Els se dočkal téměř přesně po dvou letech vítězství na turnaji PGA Tour. Na CA Championship v Doralu poblíž Miami skvělým posledním kolem setřásl krajana Charla Schwartzela, s kterým se dělil po třech dnech o vedení, a triumfoval s náskokem čtyř úderů.



Čtyřicetiletý Els, bývalý nejlepší hráč světového žebříčku, získal za 17. vítězství na americkém okruhu 1,4 milionu dolarů a z konce třetí desítky finančního pořadí letošní sezony se rázem vyšvihl na první místo. Od roku 2005, kdy se podrobil operaci po vážném zranění kolena, to ale byl jeho teprve druhý triumf.

"Když jsem naposledy vyhrál (v březnu 2008 v Palm Beach), tak jsem toho hodně napovídal, příliš toho očekával a byl trochu moc domýšlivý. Teď si to chci jenom vychutnat, je za tím hodně dřiny," řekl Els, jenž se ve světovém žebříčku vrátil do elitní desítky a aktuálně je osmý. "Spousta lidí říká, že čím je člověk starší, tím těžší je vyhrávat. A je to svatá pravda," dodal.

O třetí místo se podělili Američan Matt Kuchar, Němec Martin Kaymer a Ir Padraig Harrington, kteří už za vítězem zaostali o sedm ran.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud