6. dubna 2010 • 19:45

Woods: Vracím se ke kořenům. K budhismu a meditaci

Autor: bke
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už jen hodiny dělí golfistu Tigera Woodse od návratu na greeny po jeho sexuální aférou vynucené přestávky v kariéře. Woods si vybral pro svůj comeback oblíbený turnaj Masters v Augustě a zatím si pochvaluje chování fanoušků, kteří ho přivítali více než vřele. A právě kvůli nim a kvůli své rodině se padlá golfová ikona snaží změnit.



Prvním krokem prý bylo léčení na specializované klinice, jejíž zaměření ale sám Woods odmítl specifikovat.

"Ano, byl jsem tam 45 dní. Bylo to určené k tomu, abych se na sebe opravdu tvrdě podíval, což jsem udělal. Vyšel jsem jako lepší, rozhodně mnohem lepší osoba než když jsem vcházel," prohlásil na tiskové konferenci v Augustě, která byla jeho prvním otevřeným setkáním s novináři od propuknutí aféry s mnohonásobnou nevěrou.


Woods přiznal, že v té době sám sebe viděl jako vyvoleného a nedotknutelného. "No, to je část problému, který jsem měl, že způsob, jakým jsem uvažoval, byl špatný. Lhal jsem sám sobě. Lhal jsem ostatním. To, že jsem vyhrával turnaje, neznamená nic," sypal si popel na hlavu.

Tiger Woods při svém kajícném prohlášení
Tiger Woods při svém kajícném prohlášení


Sám si prý ale dlouho neuvědomoval, že už spadnul na úplné dno a měl by se svým chováním přestat. "Ne, nebyl jsem v té pozici. Nebyl jsem v takovém stavu mysli. Nikdy jsem se nedostal na takové dno, abych se podíval na to, co jsem udělal, a v čem jsem jel. Jakmile se to stalo, šel jsem na léčení," tvrdí Woods.
Ten si také uvědomuje, že bez svého tajného druhého života mohl hrát i daleko lépe svůj milovaný golf. "Byl bych, rozhodně bych byl, víc vyrovnaný. A to je to, kam směřuju nyní," vysvětloval trpělivě novinářům.

"Znovu medituji jako dřív. Vrátil jsem se ke kořenům a k budhismu s mojí matkou. Potřebuji dělat věci jako dřív. Bohužel jsem se od toho odchýlil. Ztratil jsem to," konstatoval.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud