10. června 2013 • 15:27

ZKRAT! Profesionální hokejista zmlátil na hokejbalovém MS dva české hráče a sudího

Autor: Martin Tvarůžek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Hokejbalové mistrovství světa v kanadském St. John´s je již minulostí. Čeští reprezentanti usilovali o třetí titul v řadě. Po vítězných šampionátech v Plzni a Bratislavě však na zlatý hattrick nedosáhli, jelikož ve finále nestačili na Slovensko. Jako náplast pro české borce mohl sloužit fakt, že když už nevybojovali třetí tilul v řadě, alespoň přepsali hokejbalovou historii. Češi jsou vůbec prvním týmem, který dokázal porazit Kanadu na jejich domácí půdě.



Svěřence trenéra národního týmu a bývalého vynikajícího hokejového reprezentanta Drahomíra Kadlece však zápas proti Kanadě stál mnoho ran.

Hráči javorového listu nedokázali během semifinálového utkání skousnout skutečnost, že je maličký stát ze středu Evropy přehrává a sází jednu branku za druhou.

Vrcholem kanadského zmaru byl pátý gól v jejich síti, jenž padl do prázdné branky. Vteřinu před koncem utkání svítil na časomíře stav 5:1 pro Českou republiku.

VIDEO | Bitka začíná od 2:13

Střelec páté branky Jan Bacovský a ostatní čtyři čeští reprezentanti si jen z povinnosti stoupli k buly na středu hřiště. Společně s nimi samozřejmě pětice domácích Kanaďanů včetně profesionálního hokejisty Justina Pendera.

Ten ještě před posledním vhozením oranžového plastového míčku do hry neustále krosčekoval střelce Bacovského a vyloženě chtěl vyprovokovat bitku.

Český útočník mu jen ukazoval, že do konce zápasu zbývá pouhá sekunda, a dával mu na jevo, že se rvát nechce. Pendra to však neodradilo a začal do něj bušit.

Profesionální hokejista Pender zmlátil na hokejbalovém MS dva české hráče a rozhodčího
Profesionální hokejista Pender zmlátil na hokejbalovém MS dva české hráče a rozhodčího

Svému spoluhráči na pomoc přispěchala česká brankářská jednička Lukáš Heczko. Blaznivý Pender byl však v amoku a neměl pro zastání nejlepšího brankáře mistrovství světa pochopení.

Po Bacovském dostal pořádně naloženo i český brankář. Kanaďan ho jako smysluzbavený mlátil pěstmi do hlavy až gólman omdlel.

Současně to pořádně schytal i hlavní rozhodčí utkání Slovák Kralovič, kterého po nepochopitelném Pendrově útoku odvezla sanitka do nemocnice s přetrhanými vazy v koleni.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud