11. června 2013 • 16:00

Kanadský bijec se omluvil za řežbu při hokejbalu: Provokoval mě posmívající se Čech

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruplo mu v bedně, řádil jako smyslů zbavený, viděl rudě, bouchly mu saze... Mohli bychom vyjmenovat ještě spoustu rčení, která by přesně seděla na kanadského hokejistu Justina Pendera, jenž při domácím hokejbalovém mistrovství světa neunesl semifinálovou porážku od českého výběru a brutálně zmlátil dva soupeře a navrch to pořádně schytal i rozhodčí. Hokejista z ECHL se omluvil na svém twitterovém účtu.



"Po zápase jsem se nechal rozčílit chováním jednoho ze soupeřů. Moje odpověď na jeho posmívání byla chybná a někdo byl kvůli tomu zraněn," píše Pender (@jpender24) ve svém "několikatweetovém" prohlášení.

"Kdybych zůstal klidný a jednoduše odkráčel pryč, nic takového by se nestalo," konstatuje profesionální hokejista Bakersfield Condors poněkud neobjevně.

"Jako člen týmu, který hostí takovou mezinárodní událost, bych měl mít daleko vyšší standard sportovního chování, ale neměl jsem, a to velice negativně ovlivnilo můj tým, který kvůli téhle soutěži tak tvrdě pracoval," soukal ze sebe Pender trochu těžkopádnou omluvu.

VIDEO | Podívejte se na šíleného Kanaďana v akci (bitka je v čase 2.13)

"Do budoucna udělám všechno pro to, aby se už nic takového nestalo, protože si budu pamatovat, jak moje chování zasáhlo mě a mé okolí. Budu zvyšovat standard svého chování a jednání tak, abych byl lepší sportovec," slibuje bijec, po jehož útoku skončil český brankář Heczko bez sebe na zemi a sudí, který se ke všemu připletl, dokonce se zraněným kolenem v nemocnici.

"Díky, že jste si dali ten čas a přečetli si tento dopis. Doufám, že to každému dokáže, jak moc líto mi to je," uzavírá Pender svůj výlev, ve kterém ani jednou nepoužil slova jako odpusťte mi, promiňte nebo omlouvám se...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud