Martin Hašek
30. září 2015 • 13:25

Zbití velšští ragbyoví hrdinové: Po pěti dnech znovu do boje!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ragbisté Walesu dostali jen pět dní, aby se na mistrovství světa zotavili z drtivých následků svého slavného vítězství nad Anglií. Sobotní zápas nedohráli čtyři členové týmu a už ve čtvrtek musí jít Wales znovu do boje v důležitém zápase základní skupiny proti Fidži.



„Stále máme hráče pomlácené a s modřinami a další zápas už se blíží,“ posteskl si Warren Gatland, novozélandský kouč Walesu.

Tým velšských draků má po polovině skupiny smrti nakročeno k postupu, ve čtvrtečním zápase proti Fidži se ale musí vyrovnat s velkými ztrátami. Už těsně před šampionátem Wales kvůli zraněním ztratil opory Rhyse Webba a Leigha Halfpennyho. V sobotu proti Anglii přišel hned o čtyři hráče během pěti minut. A tři z nich se ve čtvrtek proti Fidži v sestavě neobjeví.

Tříčtvrtka Scott Williams je ze hry do konce turnaje kvůli zranění kolene, stejně jako křídlo Hallam Amos, jenž doplatil na zranění ramene. Zadák Liam Williams je zatím dočasně mimo kvůli otřesu mozku.

„Nevím, jestli pětidenní pauza není málo. Je to něco, čemu bychom se měli pro dobro našich hráčů věnovat,“ uvedl Gatland. „Nestěžuju si, protože jsme o krátkých pauzách věděli dlouho dopředu. Udělali jsme tři změny v sestavě, ale stále máme silný tým.“

Wales v zápase s Fidži přišel hned o čtyři hráče
Wales v zápase s Fidži přišel hned o čtyři hráče

Program ragbyového světového šampionátu je rozvržen do šesti týdnů, přesto musí některá mužstva nastoupit v krátkém sledu po sobě. Japonci měli po úvodní senzační výhře nad Jižní Afrikou jen tři dny na odpočinek, než nastoupili proti Skotsku. Po vyrovnané první půli nakonec ve druhém poločase prohráli.

Wales čeká ve čtvrtek před domácím publikem na Millenium Stadium v Cardiffu zápas, kterým se může v případě vítězství hodně přiblížit postupu do čtvrtfinále. Fidži na turnaji sice zatím prohrála s Anglií i Austrálií, představuje však silného soupeře.

„Fidži hrála v prvních dvou zápasech dobře. Pro nás je důležité, abychom využili momentum z minulého víkendu,“ připomněl Gatland sobotní výhru nad Angličany.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud