25. října 2015 • 19:31

Do finále MS v ragby jde Austrálie, Maradona odcházel zklamaný

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obhájci titulu Nový Zéland vyzvou ve finále mistrovství světa v ragby Australané. Bronzoví medailisté z minulého šampionátu v roce 2011 dnes v druhém semifinále zdolali Argentinu 29:15. Obě ragbyové velmoci se utkají o třetí triumf na mistrovství světa a tím pádem o pozici nejúspěšnějšího týmu historie v sobotu na londýnském stadionu Twickenham.



Australští ragbisté jsou stejně jako jejich velký rival Nový Zéland ve finále počtvrté, v letech 1991 a 1999 zvítězili, v roce 2003 podlehli na domácím turnaji v památném duelu Anglii. Ve finále mistrovství světa na sebe Wallabies a All Blacks narazí poprvé.

Proti Argentině šli Australané do vedení už po 70 sekundách, kdy položil pětku Rob Simmons, a za celou dobu ho nepustili. Hrdinou zápasu však byl Adam Ashley-Cooper, který v dalším průběhu zápasu přidal další tři pětky. O zbylé body vítězů se postaral z kopů Bernard Foley.

Za Argentinu skóroval jen Nicolás Sánchez, který proměnil všech pět trestných kopů. S 89 body se stal aktuálně nejproduktivnějším hráčem turnaje.

"V prvním poločase jsme jim nabídli příliš mnoho trestných kopů, ale v druhé půli jsme to zlepšili. Mám radost z našich čtyř pětek a myslím, že se můžeme ještě zlepšit, to je důležité," řekl australský trenér Michael Cheika. "Pořádně jsme se nadřeli, abychom jim nedovolili položit žádnou pětku. S naší obranou jsem spokojený," uvedl kouč.

Kouč poraženého celku Daniel Hourcade se po závěrečném hvizdu zklamáním rozplakal. Jeho asistent Pablo Bouza litoval nepovedeného začátku utkání. "Za deset minut měli 14 bodů. Pak pro nás bylo těžké to otáčet. Snažili jsme se ze všech sil, ale nepovedlo se nám položit pětku. Australané dobře bránili. My jsme udělali pár chyb a dostali se pod tlak," řekl Bouza.

Vylepšit náladu si Argentinci, které v hledišti bouřlivě povzbuzoval legendární fotbalista Diego Maradona, mohou v pátečním utkání o třetí místo s JAR. Případným úspěchem by vyrovnali svůj nejlepší výsledek na MS z roku 2007.

Mistrovství světa v ragby - semifinále: 

Austrálie - Argentina 29:15 (19:9)

Semifinálové utkání MS v ragby mezi Argentinou a Austrálií
Semifinálové utkání MS v ragby mezi Argentinou a Austrálií

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud