21. října 2017 • 17:23

Bídný poločas, pak vítr a dvě pětky. Čeští ragbisté padli se ctí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká ragbyová reprezentace prohrála v exhibičním utkání s jihoafrickým výběrem Supa Barbarians 10:45. Na rozdíl od loňské porážky 0:71 s mužstvem zahraničních hvězd pod hlavičkou Barbarians dokázali domácí hráči na pražské Markétě skórovat.



Úvod zápasu se českým reprezentantům nepovedl, už po půlminutě jim soupeř z prvního útoku položil první pětku. V poločase jihoafrický tým vedl 26:0.

"Spousta kluků hrála první zápas za nároďák. Je to velký skok z české ligy na takovéhle utkání. Šli jsme do toho s přílišným respektem," řekl České televizi reprezentant Aleš Stejskal.

Po přestávce Barbarians zvýšili na 33:0, pak se poprvé prosadil domácí tým. Ve 47. minutě říčanský Jan Kučera zachytil špatnou přihrávku Barbarians a snížil. Druhou pětku položil jeho klubový spoluhráč Martin Cimprich v 61. minutě po mlýnu rychle zahranou akcí a upravil na 10:33.

"Po tom, co nám trenér řekl v poločase v šatně, nám nezbývalo než se probudit. Myslím, že jsme s nimi odehráli vyrovnaný druhý poločas, bylo to podobné jako na úterním společném tréninku. Je vidět, že je před námi ještě hodně práce. Musíme s nimi vydržet hrát celých 80 minut, ne jen poločas," uvedl Stejskal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud