10. července 2011 • 19:50

České pětibojařky musejí o olympiádu dál bojovat

Autor: sam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká moderní pětibojařka Lucie Grolichová nedokončila kvůli zánětu v patě finále Světového poháru v Londýně, které bylo první přímou olympijskou kvalifikací. Ze soutěže odstoupila po třech disciplínách. Druhá Češka Natálie Dianová obsadila 28. příčku. Při olympijské generálce zvítězila, jako první a zatím jediná pětibojařka se na londýnské hry 2012 kvalifikovala Němka Lena Schönebornová, která bude za rok obhajovat zlato z Pekingu.



Dianová doplatila v závodě na špatný start v šermu, v němž zaznamenala pouze 8 vítězství ve 35 duelech. „Tam jsem ztratila nejvíc a nabrala velkou ztrátu, která ovlivnila běh. Ze zadních pozic se totiž špatně útočí, zvlášť když jsem nebyla v kontaktu s ostatními,“ řekla po londýnském klání Dianová. Nyní má tři týdny na to, aby se připravila na první vrchol sezony, kterým je na přelomu července a srpna mistrovství Evropy v anglickém Medway. Díky vítězství „Evropanky“ Schönebornové postoupí z ME na olympijské hry osm závodnic. „To bude první z klíčových závodů. Proto se nyní zaměřím především na šerm a na psychiku. Musím si to srovnat v hlavě,“ poznamenala Dianová a dodala: „Vím, že mám na to, abych byla do 15. místa. Jen nesmím tolik ztratit na šermu. Musím zůstat v kontaktu, protože to mě vždy více motivuje.“

Grolichová doplatila na zranění paty. „Limitovalo mě to již v posledních dnech před závodem,“ přiznala a doplnila: „Ale chtěla jsem to zkusit, protože každý závod je důležitý.“ Reprezentační trenér Jakub Kučera chtěl Grolichovou stáhnout již ze šermu, ale ona nakonec absolvovala plavání a jízdu na koni. Dokonce se postavila na střelnici před poslední disciplínou. „Zkusila jsem to rozběhat, ale doopravdy to nešlo. Tak jsem si samozřejmě aspoň zastřílela,“ uvedla Grolichová, která se hned po pondělním večerním návratu podrobí léčení. „Okamžitě z letiště jedu s naším fyzioterapeutem Vladimírem Brejchou do jeho ordinace na rázovou vlnu, která by měla pomoci,“ doplnila Grolichová.

Výsledky finále Světového poháru v Londýně
Ženy:
1. Schönebornová (Něm.) 5308 bodů, 2. Asadauskaiteová (Lit.) 5284, 3. Clouvelová (Fr.) 5252, … 28. Dianová 4744, 35. Grolichová (obě ČR) 3036 po třech disciplínách.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud