2. ledna 2013 • 11:14

Šipkový bůh vládne dál, Taylor získal svůj 16. titul mistra světa

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Angličan Phil Taylor opět potvrdil svou dominanci v šipkách. Přestože mnozí předpovídali triumf talentovaného Nizozemce Michaela van Gerwena, dvaapadesátiletý Taylor ho ve finále mistrovství světa v Londýně porazil 7:4 a získal již šestnáctý titul.



Před 2500 diváků ve vyprodaném hledišti Alexandra Palace musel Taylor předvést to nejlepší ze svého umění, když prohrával 0:2 a poté i 2:4. Ve zbývajícím průběhu úterního finále ale nenechal nikoho na pochybách, kdo je nejlepším hráčem historie šipek, a navázal tak na svůj poslední titul z roku 2010.

Čím déle finále trvalo, tím lépe legendární Taylor hrál, přestože se po semifinálovém vítězství nad dlouholetým rivalem Raymondem van Barneveldem z Nizozemska cítil unavený. Nedokázal ale odhadnout, jak dlouho si ještě dokáže udržet svou dominanci a úroveň hry.

"Opravdu nevím, jak dlouho mohu tohle ještě zvládat," řekl po finále. "Vždyť až se příště vrátím obhajovat titul, bude mi 53 let," připomněl Taylor, který se poprvé stal světovým šampionem již v roce 1990.

Taylor, léta známý pod přezdívkou "The Power", získal díky triumfu prémii 200 000 liber (asi 6,2 milionu korun). Poraženému Van Gerwenovi, jenž se mohl stát ve třiadvaceti letech nejmladším mistrem světa v historii, připadla polovina.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud