23. května 2007 • 00:00

Korbel vypadl hodně rychle

Autor: ČTK

České jedničky stolního tenisu prožívaly na MS rozdílné pocity. Zklamaný byl Petr Korbel, naopak Renata Štrbíková se radovala, když postoupila jako druhá Češka do 2. kola.



Nejlepší český stolní tenista Petr Korbel vypadl na mistrovství světa v Záhřebu překvapivě hned v prvním kole. Šestatřicetiletého hráče vyřadil juniorský mistr světa Japonec Kenta Macudaira, který mu nepovolil ani set. Utkání se hrálo ve vedlejší hale, kde panovaly odlišné podmínky než v Domě sportu. S velkou vlhkostí vzduchu se lépe vyrovnal asijský stolní tenista, který v průběhu utkání postupně získával sebedůvěru. Zvládl i koncovku třetího setu, kdy se Korbel ještě mohl vrátit do zápasu. O ještě větší překvapení se dnes v Záhřebu postaral slovenský stolní tenista Ľubomír Pištej, jenž vyřadil mistra světa z roku 2003 Wernera Schlagera z Rakouska. V mužské dvouhře neprošel prvním kolem ani Jakub Kleprlík, který podlehl olympijskému vítězi Rjo Sung-minovi z Koreje. Naopak v druhém kole ženské dvouhry bude mít Česká republika dvojí zastoupení. Po Ivetě Vacenovské postoupila i česká jednička Renata Štrbíková. V utkání s Francouzkou Laure Phaiovou-Pangovou sice špatně začala, ale postupně se zlepšovala a od třetí sady již nebylo o jejím postupu pochyb. "Úvod turnaje mi moc nevyšel, ve čtyřhře i mixu jsem prohrála hned v úvodním kole, a to mi na pohodě nepřidalo. Naštěstí jsem dnes dokázala po první prohrané sadě rychle srovnat krok. A díky pestré hře a častým změnám rytmu jsem další sety dokázala poměrně hladce vyhrát," komentovala průběh utkání Štrbíková v rozhovoru se spolupracovníkem ČTK. V zápase s Číňankou Li Siao-sia nepřekvapila Ivana Weberová, která se po prohře 0:4 na sety se šampionátem rozloučila. Stejně dopadly všechny české páry i ve smíšené čtyřhře.


Výsledky: Muži: Dvouhra - 1. kolo: Macudaira (Jap.) - Korbel (ČR) 4:0 (9, 4, 7, 9), Rjo Sung-min (Korea) - J. Kleprlík (ČR) 4:1 (4, 3, 13, -9, 3). Ženy: Dvouhra - 1. kolo: Štrbíková (ČR) - Phaiová-Pangová (Fr.) 4:1 (-4, 11, 3, 3, 5), Li Siao-sia (Čína) - Weberová (ČR) 4:0 (6, 10, 8, 6). Smíšená čtyřhra - 1. kolo: Ču Se-hjok, Pak Mi-jong (Korea) - J. Kleprlík, Pěnkavová (ČR) 4:0 (4, 6, 6, 4), Tsuboi, Sakoová (Braz.) - Korbel, Štrbíková 4:3 (-5, -5, 13, 6, 8, -5, 6), Čcheng Jük, Čang Žuej (Hongkong) - Konečný, Weberová (ČR) 4:1 (-6, 7, 7, 10, 4), Zwickl, Pergelová (Maď.) - Gavlas, Vacenovská (ČR) 4:2 (8, -5, -10, 6, 7, 9), Kim Čung-hun, Čo Ha-la (Korea) - Jančařík, Harabaszová (ČR) 4:3 (9, 8, -8, -7, 9, -11, 8).

Témata: 
Články odjinud


Články odjinud