9. září 2014 • 09:10

Emmons se chystá na velký závod, na MS ji čeká přestřelka o medaili

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Střelkyně Kateřina Emmons má dnes velký den. Na mistrovství světa v Grenadě ji čeká první velký závod po narození druhého potomka. Pokud postoupí z kvalifikace, od 16 hodin se poprvé utká o medaili v novém vyřazovacím formátu (PP ČT Sport).



Vrchol roku čeká dnes Kateřinu Emmons, na světovém šampionátu bude závodit ve vzduchové pušce, v které je olympijská vítězka z roku 2008. Bude to pro ni první závod po loňském narození syna Martina.

„Bude to mnohem těžší. Konkurencí, atmosférou, vším,“ říká Emmons před závodem. „Ale na druhou stranu - příprava se odehrávala podle plánu, i když samozřejmě je to od chvíle co máme děti poněkud odlišná příprava. Ovšem trenér říká, že bych chtěla vše příliš dokonalé, že jsem připravena dobře, on je prý spokojen. Tak snad to bude v pořádku.“

Emmons si letos po mateřské pauze zvyká na nový závodní systém. V kvalifikaci si bude muset dávat pozor na každou ránu, protože se na rozdíl od minulosti počítají do výsledků desetiny bodu. Ve finále se pak začíná od nuly a závodnice postupně vypadávají až do souboje o zlato.

„Zkušenosti mohou v závodě pomáhat, i když ten nový systém je poměrně náročný na to, že musíte být skutečně soustředěni na každou ránu, jede se celou dobu nadoraz,“ líčí Emmons. „A finále, když se podaří na něj dosáhnout, pak je zcela nový závod. Psychicky to je asi náročnější, ale já vím, že mám na to, abych bojovala o medaili.“

Emmons na začátku sezony zvažovala, že mistrovství světa vynechá, po návratu se jí ale daří. V červnu skončila druhá v závodě Světového poháru v Mnichově.

„To byl poslední velký závod, ale během prázdnin jsem absolvovala ještě tři kontrolní závody, což bylo tak akorát, abych prověřila dostatečně aktuální výkonnost. Účel rozhodně splnily,“ říká Emmons. „Podle mého soudu o medaile může bojovat až deset závodnic, bude to skutečně o momentální formě a odolnosti.“

Na startu kvalifikace budou také Adéla Sýkorová, bronzová olympijská medailistka z malorážky z Londýna, a Nikola Mazurová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud