8. ledna 2015 • 19:06

Horolezec Jaroš: Osmitisícovky jsou jako krásné a žádoucí ženy

Autor: Sport Magazín
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

SPORT MAGAZÍN | Jaké to je, když přirovnáte nejvyšší hory světa k ženám? Právě o tom vypráví v pátečním Sport Magazínu horolezec Radek Jaroš. Držitel Koruny Himálaje popisuje svérázné životní dobrodružství s nadhledem. Jaký vrchol připomíná striptérku, a který je hodné děvče?



Radek Jaroš poznával nejvyšší hory světa dvacet let. Po této době se stal teprve patnáctým člověkem na světě, který dokázal stanout na všech čtrnácti osmitisícových vrcholech bez použití umělého kyslíku.

Díky bohatým a často velmi drsným zkušenostem, mohl přirovnat himálajské obryně k ženám. Výsledek? Jsou půvabné a žádoucí. Nemůžete si je podrobit. Místo toho musíte počkat, až vás k sobě pustí.

„Nechci třeba urazit Broad Peak, ale jelikož je hned vedle K2, o kterou se snaží všichni horolezci, je to spíš taková náhražka, když ta lepší nevyjde. Něco jako ošklivější kamarádka, která se smiluje, když vás ta hezčí nechce,“ popisuje 50letý Jaroš jeden ze svých zážitků.

Jaké jsou ty další? Co člověk prožívá v zóně smrti nad sedm tisíc metrů? A jak se leze na vrchol, když se při výstupu dozvíte, že na další expedici zahynul váš bývalý parťák? To vše se dočtete v pátečním Sport Magazínu

Dále čtěte ve Sport Magazínu

Rozhovor: Marek Kulič

Uniklo z facebooku: Šárka Strachová

Vysoká hra Zdeňka Haníka: Proč Češi nezpívají hymnu

Infografika: Zlatý míč FIFA

Jak šel čas: Cristiano Ronaldo

Můj první gól: Pavel Zavadil

Titulní strana pátečního vydání Sport Magazínu je věnována horolezci Radkovi JarošoviFoto Sport magazín

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud