23. dubna 2015 • 08:50

Bude to bolet! Do Radotína přijela kanadská lakrosová SUPERSTAR

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už tak tvrdý sport dostane ještě tvrdší rozměr. Lakrosového Memoriálu Aleše Hřebeského, který ve středu v Radotíně nalistoval 22. kapitolu, se účastní kanadský profesionál. Severoamerickou NLL (National Lacrosse League) zocelený útočník Gavin Prout, do roku 2013 kmenový hráč Colorada Mammoth, pro turnaj inventář týmu Green Gaels.



Před rokem Green Gaels neopouštěli Českou republiku šťastní. V dlaních mačkali stříbrný kov a přemítali, jak si finálovou porážku, kanadský výběr prohrál poslední zápas Memoriálu s irokézským týmem Kahnawake Rapids 2:5, při příští návštěvě ušetřit.

Angažování Gavina Prouta by mělo být řešením. V prvním utkání na turnaji Gaels ve středu vyškolili Polish Eagles 12:1 a Prout našel své jméno ve statistikách čtyřikrát. Ke gólu přidal tři asistence a s šestibrankovým spoluhráčem Michaelem Teeterem sklízel největší aplaus fanoušků.

„Prout by měl být jednoznačně největší hvězdou turnaje,“ přemítá ředitel turnaje Jan Barák. „Gaels patří k nejžhavějším adeptům na celkové vítězství, spolu s domácím Custodes a Američany z Megamen Boston. Tak uvidíme, jak se mu bude dařit.“

VIDEO: Podívejte se na pozvánku na 22. ročník Memoriálu


První místo? To Prout, který byl v roce 2006 součástí zlatého kanadského týmu na mistrovství světa, neřeší. Nechce předbíhat. „Lakros v mém podání bolí,“ láká na prostou devízu své hry sedmatřicetiletý Kanaďan.

Kromě tradičních účastníků přivítá letošní ročník Hřebeského memoriálu i lakrosové „exoty“, na turnaji poprvé startují týmy z Turecka a Švédska. „Účast Helan Går Lacrosse i Istanbul Sultans je pro nás přínosem, je dobré, že povědomí o našem turnaji se každý rok rozrůstá do dalších zemí,“ těší Baráka.

Celkem na Memoriálu startuje 21 celků z 16 zemí. Kromě Švédů a Turků je úplným nováčkem i Regina Heat z kanadského Saskatchewanu.

Pro české reprezentanty, hojně rozeseté v týmech LC Jižní Město, Custodes Radotín a TJ Malešice, půjde o důležitou prověrku před zářijovým mistrovstvím světa, které hostí americké Buffalo. Celý turnaj můžete sledovat živě na Playo.tv, podrobný rozpis a další informace najdete na www.AHMemorial.cz . Finále se koná v sobotu od 20 hodin, bude se ho účastnit Gavin Prout?

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud