5. března 2016 • 21:55

Squashový král zůstává na trůnu, Koukal slaví sedmnáctý titul

Autor: rjm, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedmnáctý titul je doma. Český squashový král Jan Koukal zůstává na trůnu. Ve finále ve třech setech vyhrál nad Švecem. Fantastický comeback se po narození dcerky povedl Olze Kolářové, která ovládla ženskou kategorii, slaví svůj čtvrtý titul. „Fyzicky jsem měl nad soupeři navrch, to asi rozhodlo. Nehrál jsem asi svůj nejlepší squash, ale hrál jsem tak, abych vyhrál,“ svěřil se Koukal. Z očí mu ale zářilo nadšení. Cíl vyhrát dvacet domácích mistrovských titulů je zase blíž.



Koukal byl jedním z pořadatelů šampionátu, který se hrál v obchodním centru Metropole Zličín. Před startem mistrovství prožíval český profesionál pořádné nervy, protože se rozbil jeden z dílů skleněného kurtu a začala bitva s časem, aby se povedlo skládanku složit. „To byl asi největší adrenalin. Zvládnout tenhle úkol, to byla základní podmínka, aby se vůbec mohlo hrát,“ svěřil se úřadující český mistr.

Všechno se zvládlo, pořadatelé všechno jistili, chybějící sklo nechali vyrobit u dvou různých subjektů. Nelitovali zvýšených nákladů a pro Koukala tak byl titul velkou odměnou. „Hodně dobře hrál Dan Mekbib v semifinále. To bylo těžký od začátku do konce,“ pochválil konkurenta, který mu vzal set.

Koukal pak ocenil i výkon české mistryně Olgy Kolářové. Z jejího úspěchu byl nadšený. „Finále nabídlo neskutečný zápas, holky se řezaly hlava nehlava. Olga dokázala odvrátit pět mečbolů. To byla nejlepší reklama na squash. Když stahovala v rozhodujícím setu náskok soupeřky, tak snad nikdo v hledišti nedýchal,“ složil vítězce i poražené finalistce poklonu sedmnáctinásobný český šampion.

"Nevím, jestli jsem schopná popsat, co se přesně dělo. Byla jsem v transu, za stavu 10:5 jsem se snažila uhrát každý bod. Myslím, že trochu rozhodly mé zkušenosti, měla jsem však ohromné štěstí," uvedla Kolářová, která před osmi měsíci porodila dceru. Dříve triumfovala pod dívčím jménem Ertlová.

Mistrovství ČR ve squashi v Praze-Zličíně:
Muži:
Finále: Koukal - Švec 3:0 (4, 8, 8),
o 3. místo: Mekbib - Martin 3:0 (7, 4, 3).
Ženy:
Finále: Kolářová - Klimundová 3:2 (-7, 10, 9, -8, 10),
o 3. místo: Kubáňová - Svobodová 3:0 (5, 6, 4).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud