4. dubna 2016 • 17:00

Squashová kráska Klimundová vyhrála akademické mistrovství Francie

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká squashistka Anna Klimundová dobývá svět. Naposledy se česká kráska postarala o senzaci, když se v Marseille stala akademickou mistryní Francie.  Ve finále Klimundová porazila 3:0 na sety Francouzku Chloe Mesicovou, která je na 65. místě světového žebříčku PSA.



„Je to velmi zvláštní pocit, když Češka vyhraje francouzské mistrovství, i když univerzitní. Rozhodně jsem první česká squashistka, které se to podařilo,“ popsala Klimundová, která studuje na prestižní pařížské univerzitě v Sorbonně.

„Hrálo se mi dobře. Byla jsem velmi pozitivní v útoku a aktivní na voleji. Fyzicky jsem na tom byla skvěle a díky tomu jsem dokázala udržet vysokou intenzitu až do konce,“ popsala Klimundová, co ji dovedlo k triumfu.

Žije a trénuje ve Francii, což jí herně pomohlo. „Začínám si všímat zlepšení, které přichází s velmi kvalitním tréninkem tady ve Francii. Hlavně co se týče pohybu a rychlosti na kurtu. Musím říct, že mi forma na tento turnaj vyšla velmi dobře.“

Klimundová v letošním roce hrála podruhé finále na Mistrovství České republiky ve squashi. S Olgou Kolářovou prohrála ve finále v páté sadě, i když měla pět mečbolů. „Mrzelo mě to ještě pár dnů po turnaji. Věřím, že mě to celé naopak posunulo a motivovalo do budoucna ještě víc, než kdybych vyhrála,“ dodala Klimundová, která se připravuje na turnaj PSA v Dublinu, které se uskuteční 19. dubna.

Klimundová má všestranný talent - vystudovala Pražskou konzervatoř, obor klasická kytara. Koncertovala ve Spojených státech amerických nebo na Madeiře, doprovázela houslového virtuosa Václava Hudečka. Teď žije a trénuje ve Francii. Jejím přítelem je Lucas Serme, rovněž elitní squashista.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud