18. dubna 2016 • 17:59

Judisté mají před ME trable. Krpálka dohnalo rameno, Ježka alergie

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Komplikace ve špatnou chvíli trápí české judisty. Pár dní před odletem na evropský šampionát do Kazaně, důležitou akci v rámci olympijské kvalifikace, mají dva zkušení reprezentanti zdravotní problémy. Lukáše Krpálka bolí rameno, Jaromír Ježek se dává do kupy po viróze spojené s alergickými potížemi.



Pád na nedávném soustředění v maďarské Tatě má pro Lukáše Krpálka nepříjemné následky. Světový šampion z roku 2014 si poranil rameno, s nímž měl problémy už vloni.

„Pravděpodobně se mi obnovilo zranění rotátorové manžety, kterou jsem měl už jednou natrženou a v loňském roce jsem byl tři měsíce mimo,“ sdělil Krpálek. „Pracujeme na tom, aby se to dalo kupy. Byl bych moc rád, abych se mohl prát na mistrovství Evropy. Je to jeden z mých cílů. Kdyby to nešlo, určitě se prát nebudu.“

Krpálek se do Kazaně určitě vydá a o případném startu ve své kategorii do 100 kilogramů se rozhodne až na místě. Případný úspěch na mistrovství Evropy by mu pomohl ve světovém žebříčku, kde bojuje o udržení v první osmičce a nasazení do olympijského turnaje.

„Do startu je ještě pět dní. Uvidíme, jak mě to bude omezovat. Nechám tomu dva dny volno. Ale cítím, že to dobré není,“ říká Krpálek.

Kromě Krpálka má olympiádu téměř jistou i Pavel Petřikov (do 60 kg). O body do nominace z doplňkové kontinentální kvóty se budou v Kazani snažit Michal Horák (nad 100 kg) a Jaromír Ježek (do 73 kg).

Právě Ježka ale v posledních dnech trápily zdravotní problémy, viróza spojená s alergickou reakcí.

„Tohle se mi dlouho nestalo. Jsem alergik, ale takovouhle alergii jsem neměl snad patnáct let. Do toho viróza, oslabení organismu…“ lituje Ježek. „Jedu od začátku roku na sto procent, možná na sto dvacet. Asi si tělo řeklo, že si teďka dá trochu pauzu, ale zrovna ve špatnou chvíli. Evropa je důležitá kvůli bodům, budu se jich z jabloně snažit utrhnout co nejvíc.“

Judisté si do olympijské nominace počítají pět nejlepších výsledků z mezinárodních turnajů, na mistrovství Evropy ale můžou získat body navíc.

„Bude potřeba podat extrémně dobré výkony, protože Evropa bude strašlivě nadupaná. Zdá se, že tam budou úplně všichni,“ předpovídá reprezentační trenér Petr Lacina.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud