Jan Barák
20. dubna 2016 • 12:43

TOP lakrosový mejdan je tu. V Radotíně začal Memoriál Aleše Hřebeského

Autor: Jan Barák
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V sobotu po finále sednou účastníci Memoriálu Aleše Hřebeského na speciálně vypravený vlak a zamíří vstříc peklu turnajové party. Přinejmenším stejnou jízdu, čtyřdenní a lakrosovou, už budou mít v té době v nohách. Největší turnaj v Evropě startuje v Radotíně ve středu prvními zápasy. "Těšíme se, lepší lakros si celý rok nezahrajeme," zní z tábora pořádajícího týmu LCC Custodes.



Letos se na umělé trávě radotínské Sokolovny představí dvacet jedna týmů z patnácti zemí světa, fanoušci uvidí celkem 59 zápasů. Semifinále a finále je na programu v sobotu, o obhajobu loňského triumfu se pokusí kanadští Pioneers z Vancouveru.

Jak je zvykem, největším diváckým lákadlem budou zámořští hráči se zkušenostmi z nejlepší ligy světa NLL.

"V dresu Green Gaels se představí Gavin Prout, který dokázal za svou kariéru v profesionální soutěži NLL nasbírat celkem 922 bodů za 301 branek a 621 asistencí. Další hvězdou týmu je Jonas Derks, který ve stejné soutěži nasbíral 345 bodů," odtajňuje velká jména na soupisce dalšího z favoritů ředitel turnaje Jan Barák.

Vloni na Memoriálu Aleše Hřebeského dokázal zvítězit tým z kanadského Vancouveru PioneersFoto Josef Štěpán

Dalším žhavým kandidátem na trofej je tým Megamen Boston, vítěz turnaje z roku 2012, který bude spoléhat na dvojici hráčů Brian Potter a Eric Harrington, oba borci NLL také roky hráli. Z českých týmů se největší naděje vkládají do úřadujících mistrů z LCC Custodes Radotín.

"Cíle? Určitě minimálně finále, rádi bychom navázali na rok 2013, kdy Radotín celý turnaj vyhrál," hlásí Barák, který funguje i v managementu Custodes.

"Pro nás je to úplně nejvíc, těšíme se maximálně. Šanci zahrát si tak dobrý lakros proti špičkovým týmům celý rok nemáme," hlásí radotínský útočník Radek Skála, kterého nenechává chladným ani sobotní poturnajová party.

"Slavit na ní nějakou z medailí by byl sen," směje se 25letý kanonýr. 

Domácí tým vstoupí do Memoriálu středečním večerním zápasem proti Albertě, kromě kanadského nováčka mají Custodes ve skupině G ještě irské Riggers. Do osmifinále postoupí první dva týmy.

VIDEO: Podívejte se na spot z minulé ročníku Memoriálu Aleše Hřebeského

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud