1. května 2016 • 12:06

Squashová hrdinka! Dvacetiletá Egypťanka je nejmladší mistryní světa

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byla to bitva, na kterou se jen tak nezapomene. Světovou šampionkou ve squashi se v sobotu stala dvacetiletá Egypťanka Núr El Šerbiniová, která ve finálové bitvě v Kuala Lumpuru porazila nasazenou jedničku Angličanku Lauru Massarovou v pěti setech. Prohrávala přitom už 0:2 na sety. Egyptská hráčka se stala nejmladší mistryní světa v historii tohoto raketového sportu.



V novém vydání světového žebříčku El Šerbiniová vystřídá Massarovou na prvním místě.  „Jsem strašně zklamaná, ale ona to z 0:2 na sety úžasně otočila," ocenila anglická hráčka soupeřku.

Zatímco egyptští squashisté získali již sedm světových titulů, na ženském šampionátu triumfovala jejich krajanka poprvé. „Mám pocit, že se mi to zdá. Nedovedla jsem si představit, že by se mi to mohlo povést. Laura je jedna z nejurputnějších soupeřek a myslela jsem si (za stavu 0:2), že je konec. Ale trenér mi pořád říkal, že nic není ztraceno," řekla El Šerbiniová.

Ta na cestě k titulu vyřadila ve čtvrtfinále domácí legendu Nicol Davidovou, osminásobnou mistryni světa a obhájkyni titulu. Egypťanka má letos skvělou bilanci 19 vítězství ve 20 zápasech.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud