1. května 2016 • 20:50

Pulkráb zazářil a ovládl Czech Open, favorit Szabó se musel sklonit

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Domácí hráči potvrdili výsadní postavení českého ricochetu. Po nečekaném selhání čerstvého mistra Evropy Martina Volfa vyhrál víkendové Czech Open další Čech Jan Pulkráb. Mezi ženami tentokrát kralovala domácí Michaela Volfová.



Kompletní špička evropského ricochetu se sjela do východočeských Pardubic, aby se utkala o cenný titul mezinárodního mistra České republiky. Jako největší favorit na turnaj dorazil vedoucí muž evropského žebříčku Maďar Gábor Szabó. Mezi další adepty na vítězství patřil Martin Volf. Čerstvý mistr Evropy však v úvodu zaváhal a ve druhém kole nečekaně podlehl Romanu Cenkovi z Brna 2:3.

Největší ricochetové akce na českém uzemí se zúčastnili hráči pěti zemí. Největší zastoupení měla pochopitelně česká výprava, ze zahraničí dorazilo nejvíce německých hráčů. Těm se však výsledkově příliš nedařilo a jejich favorit Tobias Hambsch skončil až na 14. místě. Nizozemci vybojovali umístění v první desítce zásluhou veterána Reného Wietena, který obsadil osmou příčku.

Českým hráčům nejvíce zatápěli Maďaři. Andras Csala skončil šestý a favorit Gábor Szabó atakoval své premiérové vítězství na Czech Open, když se probojoval až do finále. Velkou zkouškou pro něj byl již úvodní zápas s vycházející hvězdou ricochetových kurtů Michalem Bodišem. Ten září zatím spíše na squashových kurtech, ale při ricochetové premiéře nezklamal a nakonec vyhrál finále plejtu.

V semifinále si Jan Pulkráb poradil s černým koněm turnaje Romanem Cenkem jasně 3:0. Petr Novák z pražské Palmovky si ve druhém semifinálovém klání na vedoucího muže mezinárodního žebříčku Gábora Szaba věřil, což potvrdil vítězstvím v prvním setu. Posléze se však jeho hra rozpadla vinou nervozity a velkým množstvím nevynucených chyb. Náplastí na neúspěšné semifinále mu nakonec byla alespoň výhra v utkání o třetí místo.

Fináloví soupeři Jan Pulkráb a Gábor Szabó se ve finále mezinárodních turnajů utkali již posedmé a pokaždé odcházel jako vítěz maďarský hráč. Maďar Szabó však také hrál proti turnajovému "prokletí". Czech Open je poslední ze série mezinárodních turnajů, kde se mu zatím nepovedlo zvítězit. Průběh celého zápasu byl velmi vyrovnaný a oba hráči předváděli fyzicky velmi namáhavou hru. Zápas musel rozhodnout až pátý set. V jeho koncovce se ujal Maďar vedení. Aktuálně třetímu hráči Evropy Pulkrábovi se však povedlo koncovku zdramatizovat a nejtěsnějším rozdílem dvou bodů finálové utkání vyhrál.

Mezi ženami kralovala domácí Michaela Volfová. Ta na nedávném mistrovství Evropy musela vzdát kvůli zranění, ale vrátila se v plné formě a ve finále přesvědčivě zvítězila nad další Češkou Hanou Bacílkovou 3:0. Třetí skončila Němka Nadin Friese.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud