2. května 2016 • 10:00

Mistryni světa v boxu Krausovou čeká nová výzva: ME v bodyfitness

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stala se historicky první českou mistryní světa v boxu. Sbírku úspěchů už Arleta Krausová neprodlouží, alespoň co se týká titulů v ringu. Další prvenství však může přidat v nové disciplíně – bodyfitness, Nové disciplíně se věnuje od loňského podzimu a nyní ji čeká první výzva: mistrovství Evropy. To začíná ve středu ve španělské Santa Susanně.



Před necelými dvěma lety musela ring definitivně opustit, kvůli sérii zranění už to dál nešlo. Po několikaměsíčním dumání, co dál, se loni na podzim vrhla na bodyfitness, při kterém soutěžící prezentují v plavkách vysportované postavy. Na rozdíl od kulturistiky ale není tak rozhodující objem svalů.  „Docela se mi to líbí. Celý život cvičím, tak jsem si říkala, že bych to mohla zúročit,“ vysvětluje Arleta Krausová.

A start měla raketový: třetí místo na mistrovství Čech, kvalifikace na republikový šampionát, kde rovněž brala bronz. Následovala kvalifikace na mistrovství Evropy. A co ve Španělsku? „Jsem nohama na zemi, hlavně tam pojedu sbírat zkušenosti. U tohoto sportu hlavně záleží na tom, jak dlouho to člověk dělá. Svaly vám za měsíc nenarostou,“ dodává pětatřicetiletá Krausová.

Na jarní závody tvrdě dřela v posilovně Médea Fitness v pražském Braníku, ve které ostatně působí jako trenérka. „Díky svému manažerovi Jaromíru Soukupovi mám možnost spojit přípravu a zaměstnání, v jehož rámci se věnuju lidem, kteří fitko navštěvují. A asi jsem úspěšná, protože jich sem chodí čím dál víc,“ směje se.

Boxerská kariéra, která vyvrcholila pro Krausovou v roce 2011 světovým titulem organizace WBU v bantamové váze, jí hodně pomohla i v nové disciplíně.

„Člověk má morál zvládat líp tréninky, které jsou taky náročné, ale jiným způsobem. Box mi pomohl i v tom, že jsem zvyklá dodržovat dietu. Na druhou stranu jsem byla zvyklá chodit do ringu s tím, že si to člověk musí vybojovat. A když to nešlo, vždycky existovala možnost, že se mi podaří lucky punch, tedy šťastný úder,“ usmívá se Krausová s tím, že si musí zvyknout i na systém hodnocení.

„V bodyfitness je trochu frustrující, že jdete na pódium a výsledek záleží na subjektivním hodnocení rozhodčích. Je pravda, že v boxu jsem viděla řadu otočených zápasů, ale tady záleží pouze na nich,“ krčí rameny.

V ringu už Arleta Krausová pěstmi soupeřky neničí, vrhla se na novou výzvu, tou je disciplína bodyfitness.
V ringu už Arleta Krausová pěstmi soupeřky neničí, vrhla se na novou výzvu, tou je disciplína bodyfitness.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud