5. června 2016 • 09:22

Šonka si doletěl v Čibě pro druhé místo, bodoval i Kopfstein

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Martin Šonka obsadil druhé místo ve třetím závodu seriálu leteckých akrobatů Air Race v Čibě. Českého pilota porazil jen domácí Japonec Jošihide Muroja a po zisku 12 bodů se Šonka posunul v průběžném pořadí na sedmou příčku. Na první body dosáhl nováček elitní kategorie Petr Kopfstein, jenž byl devátý.



Osmatřicetiletý Šonka, který startuje v seriálu čtvrtým rokem, se dostal na stupně vítězů počtvrté v kariéře a stříbrem si vyrovnal maximum. Navíc dnes zaletěl v Čibě traťový rekord. Od životního vítězství ho dělila zhruba desetina sekundy na Muroju.

"Bylo to blizoučko, ale rozhodně mi to teď radost nekazí. Jsem strašně šťastný, že jsme tady ukázali, že můžeme porazit kohokoliv a umíme létat rychle," uvedl Šonka v tiskové zprávě.

Poté, co byla v sobotu kvůli silnému větru zrušena kvalifikace, porazil Šonka v prvním souboji rakouského favorita Hannese Archa a v dalším Juana Velardeho. Kopfsteina čekal lídr seriálu Matthias Dolderer a německého letce nepřekonal.

"Jsem šťastný za první body. Na první postup si ještě musíme počkat, ale časy nás utvrzují, že už v Budapešti by to mohlo klapnout. Dnes jsme si vybrali nováčkovskou daň," uvedl Kopfstein, jemuž první body přinesl devátý čas ze 14 účastníků.

Maďarská metropole bude hostit čtvrtý závod Air Race 17. července.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud