6. června 2016 • 00:26

Koukala na Praue Open porazil odpůrce fotbalu. Nesnáší Barcelonu

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nestává se často, oba čeští squashisté hráli ve stejný den a ve stejný čas ve finále turnaje profesionální série PSA. V neděli se tak stalo. Jan Koukal se dostal do finále Prague Open, squashistka Anna Klimundová zase v Kyjevě bojovala o svůj premiérový titul. Ani jednomu se nakonec nepodařilo zvítězit.



Koukal se Španělem Ikerem Pajaresem, 112. hráčem světovém žebříčku, prohrál první dva sety. Ve třetí sadě si český squashista koncovku pohlídal a dokázal vzít soupeřovi set. Další už ale nepřidal a Španěl se mohl radovat z prvního titul na okruhu PSA.

„Jsem za to moc rád, že jsem zde triumfoval. Věděl jsem, že hraju proti legendě, Koukal je velmi zkušeným hráčem,“ prohlásil Pajares, rodák z Barcelony.

Pajares je proslulý svým důrazným forhendem a skvělým pohybem. A jestli je fanouškem fotbalové Barcelony? „Ani náhodou, nesnáším fotbal, nesnáším fotbalový tým z Barcelony nebo Real Madrid. Jediné, co uznávám, je tenis nebo squash,“ dodal Pajares.

Koukal tak svůj 34. titul na okruhu PSA nepřidal. „Nehrál jsem špatně, on měl ale na konci dvou sad štěstí. Pak jsem se do toho nemohl dostat,“ dodal Koukal, sedmnáctinásobný domácí mistr republiky a fanoušek fotbalové Slavie.

To Anna Klimundová si připsala nejlepší výsledek své kariéry. V semifinále v Kyjevě porazila Nikki Toddovou, 54. hráčku světového žebříčku. Ve finále Ukrajina Cup proti Milie Tomlinsonové už neuspěla.

„Oproti sobotě jsem měla unavenou hlavu, když je člověk pod neustálým tlakem, začne být negativní. A bohužel tuhle emoci jsem dnes nepřemohla. Dokázala jsem si ale, že mohu hrát proti profesionálním hráčkám,“ dodala Klimundová, která prohrála 0:3 na sety s 37. squashistou žebříčku PSA.

PRAGUE OPEN, turnaj světové série PSA (dotace 5000 USD), finále:
Iker Pajares (Šp.) - Jan Koukal (ČESKO) 3:1.
HARROW UKRAJINA CUP v Kyjevě, turnaj světové série PSA, finále:
Milie Tomlinsonová (Brit.) – Anna Klimundová 3:0.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud