24. června 2016 • 12:20

Footgolf útočí. Fanoušky láká na European Footgolf Tour - Czech Open

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokud máte rádi fotbal a golf nebo rádi poznáváte nová sportovní odvětví, je dost možné, že se vám zalíbí footgolf. Sport, který se poprvé objevil v roce 2008, stále více roste a už je dokonce tak daleko, že se jím někteří hráči úplně živí. Česká republika bude navíc 25. - 26. června hostit prestižní akci s názvem European Footgolf Tour - Czech Open.



Footgolf vznikl v Nizozemsku díky obyčejné sázce party fotbalistů, kteří se sázeli, na kolik kopů z tréninku dopraví míč do šatny. Později se footgolf přesunul na golfové hřiště. Footogolfu se věnují převážně muži, ale najde si své fanynky i mezi ženami a hlavně dětmi, které footgolf baví nejvíce, jelikož je to jednoduché a zábavné. V Česku má členská základna okolo 50 footgolfistů.

Tento sport začíná být stále více oblíbený, protože není zapotřebí žádné speciální vytříbené techniky a trávení dlouhého času tréninkem - můžete jít rovnou na věc. I když jsou jamky na stejném místě a hřiště stejně připravené, pokaždé kopnete míč i jamku jinak a tím se Vám tento sport neomrzí. Občas dokáže i vítr sehrát svou roli a celé hřiště se v tu chvíli mění a hráč vždy čelí nové výzvě.

Hraje se na golfových hřištích, kde se hráč snaží dopravit fotbalový míč do jamky s praporkem. Jediné specifikum oproti fotbalu či golfu je v rozměru jamek, jejichž průměr je 50-53 centimetrů. Na mistrovských hřištích je 18 jamek, případně podle potřeby i na devíti jamkách, kdy se tyto jamky hrají dvakrát.

Cílem footgolfistů je dopravení míče o velikosti 4 nebo 5 do jamky a to pomocí co nejmenšího počtu kopů. Po dohrání každé jamky zapisují hráči své výsledky do scorekarty a po ukončení kola se výsledky sčítají. Jelikož se sport hraje na běžných golfových hřištích, je nutné, aby se hráči před zahájením hry seznámili jak s pravidly footgolfu, tak i s bezpečnostními pravidly na golfových hřištích.

Footgolf se již hraje na všech kontinentech. V některých státech již probíhají profesionální ligy a speciálně v Argentině a USA jsou hráči, kteří mají footgolf jako sport číslo jedna, kterým si vydělávají.

European Footgolf Tour - Czech Open se bude konat v Areálu Botanika nedaleko Prahy v Horním Bezděkově o víkendu 25. - 26. června 2016, ale už o den dříve je cvičné kolo pro všechny hráče. Akce se zúčastní hráči z celé Evropy ale i jiných kontinentů. Momentálně jsou přihlášeni hráči z Argentiny, Japonska, Nizozemska, Francie, Velké Británie, Maďarska, Slovenska, Německa a Dánska.

Jedná se o jedinečnou European Footgolf Tour, která se koná ve vybraných členských státech FIFG. Prestiž získává tím, že se jí účastní ti nejlepší hráči z Evropy a celého světa. Turnaj se bude hrát na celkový součet kopů ze dvou hracích dnů.

Zároveň bude probíhat také vedlejší soutěž týmů (států), která se skládá z nejlepších hráčů jednotlivých zemí. Do turnaje také patří doprovodné soutěže, kdy se prověří kopací techniky hráčů při soutěži z terasy na driving range.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud