19. července 2016 • 08:00

Zlatý hattrick! Softbalisté vyhráli bez porážky další mistrovství Evropy

Autor: rjm, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český softball na evropské půdě nemá konkurenci. Podobně jako na předchozích dvou mistrovstvích Evropy, také v italském Montegranaru Češi prošli turnajem bez jediné porážky a ve finále si bez problémů poradili s Dánskem 7:1. „Přijeli jsme si pro zlato, měli jsme kvalitní nadhoz, obranu, pálku i dobrý tým,“ shrnul šampionát se zlatou medailí na krku hlavní trenér Tomáš Kusý.



V desetičlenném startovním poli dokázali Čechům vzdorovat jen dva soupeři – Dánové a Nizozemci. Právě Nizozemci, kteří své nejlepší hráče posílají hrát do české Extraligy, potrápili favority nejvíc. V prvním vzájemném zápase to bylo 1:1 až do páté směny, kdy se česká ofenziva konečně rozjela. Se stejným soupeřem se pak Češi střetli i v semifinále, v němž zvítězili jen těsně 5:4.

Ostatní zápasy ale tým pod vedením trenéra Tomáše Kusého vyhrál s přehledem. Protivníky buď herně jasně převyšoval, jindy zase soupeř z taktických důvodů zápas s favoritem vypustil. „Trochu jsme čekali, že budeme na turnaji dominovat. Těžších zápasů mohlo být o něco víc. Nikdy ale nevíte, jak se to vyvine, hodně do toho zasáhlo i počasí,“ hodnotil šampionát Tomáš Petr, který hraje spojku.

Kvůli deštivému počasí museli pořadatelé zkrátit play-off, i tak ale tradičně došlo na očekávané finále Česko – Dánsko. V něm Čechy nezastavil ani jeden z nejlepších evropských nadhazovačů Kim Hansen, který hned ve druhé směně inkasoval 4 doběhy a o vítězi bylo rozhodnuto.

„Na třech mistrovstvích Evropy po sobě jsme neprohráli ani zápas a tenhle titul je speciální díky tomu, že je třetí,“ říká Petr.

Vítězství na mistrovství Evropy potvrdilo nadvládu českého mužského softballu na starém kontinentě. Na světové scéně Češi patří do širší špičky, na loňském mistrovství světa skončili na 7. místě.

Výsledky českého týmu na 13. mistrovství Evropy softballistů v Montegranaru, Itálie:
Základní skupina: Belgie - Česko 0:16, Itálie - Česko 0:11, Česko - Nizozemsko 7:2, Česko - Německo 12:2.
Nadstavba: Velká Británie - Česko 0:15, Dánsko - Česko 1:6.
Semifinále: Česko - Nizozemsko 5:4
Finále: Česko - Dánsko 7:1

Konečné pořadí: 1. Česko, 2. Dánsko, 3. Belgie, 4. Nizozemsko, 5. Velká Británie, 6. Izrael, 7. – 8.  Chorvatsko, Itálie, 9. – 10.  Německo, Švédsko.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud