11. srpna 2016 • 13:30

Squashisté Švec s Uherkou se dostali do prestižního anglického turnaje

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyhlásili, že chtějí zlepšit výsledky na mezinárodních turnajích. A to se jim splnilo hned na úvod sezony. Na PSA v anglickém Pontefractu postoupili z kvalifikace jak Martin Švec, tak Ondřej Uherka. Přitom oba nepatřili k favoritům. Švec se dostal do prestižního turnaje s dotací 10 tisíc dolarů z kvalifikace v kariéře podruhé, Uherka poprvé. „Je to skvělé, projevilo se, že jsme o prázdninách zapracovali na fyzičce,“ míní Švec, který porazil Jamese Peache, bývalého anglického juniorského mistra 3:2.



Přitom brněnský hráč prohrával 1:2 na sety a 3:9 na body. „V ten okamžik mi praskl výplet rakety a řekl jsem si, že jestli mám prohrát, tak si to bude muset pořádně odmakat.Začal jsem hrát velmi trpělivě a udělal z každé výměny velký boj o každý míček,“ popsal Švec, kterého v prvním kole čeká belgický mistr Jan van der Herewengen.

Český squashista se před sezonou zaměřil hlavně na kondičku, trénoval v Brně s trenérem Tomášem Breicetlem. A poté společně s mistrem Portugalska Ruiem Suarezem nebo Ondřejem Uherkou sehráli přípravné zápasy. V hlavní soutěži ho čeká belgický mistr Jan van der Herewengen.

„Soupeř je známý neskutečnou kondicí a v minulosti mě vždycky dokázal uvařit. Určitě budu muset hrát agresivně a snažit se potrestat každý jeho nepřesný úder,“ tvrdil Švec.

To Uherka v kvalifikaci porazil Jihoafričana Tristana Eyseleho 3:2 na sety. „Jsem moc spokojený. Nejen kvůli bodovému zisku, ale také proto, že jsem fyzicky velmi těžký zápas dotáhl do vítězného konce,“ konstatoval Uherka, který pět let studuje a hraje v Anglii squash.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud