21. srpna 2016 • 22:19

Squashista Švec napodobil Koukala, dostal se do finále turnaje PSA

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Squashista Martin Švec zaznamenal životní úspěch. Stal se dalším českým hráčem po Janu Koukalovi, který se dostal do finále turnaje PSA. V ukrajinské Oděse v závěrečném zápase nestačil Švec na Australana Matthewa Hopkina, když ve finále prohrál 0:3 na sety (6, 8, 11). „Je to parádní úspěch na začátku sezony,“ hodnotil Švec, který se ve světovém žebříčku posune o dvacet míst dopředu.



Švecovým maximem bylo loňské semifinále na turnaji v Austrálii, v Oděse neměl patřit český hráč k favoritům. „Měl jsem dojít akorát do čtvrtfinále. Musel jsem si kvůli postupu přeobejdnat letenku,“ popisoval Švec, který ve čtvrtfinále porazil egyptského hráče Hešhana Mohameda Alyho a v semifinále Itala Stéhaneho Galifiho. Ve finále na něj čekal 109. hráč žebříčku PSA Matthew Hopkin.

„První dva sety jsem prohrál jednoznačně, ale ve třetím začínal už být unavený a dělal více chyb. Bohužel jsem třetí sadu nevyhrál,“ litoval Švec, z brněnského týmu Viktoria.

Český hráč už ve čtvrtek odletí do Helsinek na další turnaj profesionální série PSA a začátkem září ho čeká mistrovství Evropy v Praze.

Turnaj PSA v Oděse (Ukrajina), finále:
Matthew Hopkin (Austr.) – Martin Švec (ČESKO) 3:0 (6, 8, 11).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud