9. září 2016 • 20:07

Francouz Gaultier bude v Praze útočit na 10. titul z mistrovství Evropy

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úřadující světový šampion Grégory Gaultier se na mistrovství Evropy v Praze dostal do finále, ve kterém bude útočit na svůj jubilejní desátý titul. V pátečním semifinále porazil francouzský squashista krajana Lucase Sermeho 3:0 na sety. Soupeřem ve finále, které začíná od 12:00 v pražském hotelu Step, mu bude Španěl Borja Golán. O titul v ženské soutěži si zahraje Francouzka Camille Sermeová s Belgičankou Nele Gilisovou. O páté místo bude bojovat česká hráčka Anna Sermeová s Francouzkou Coline Aumardovou.



Gaultier, druhý hráč světového žebříčku PSA, na turnaji v Praze zatím neztratil ani set. „Proti Lucasovi to byl opravdu těžký zápas. Nyní se soustředím na to, abych vybojoval svůj desátý titul z evropského šampionátu. Bylo by skvělé ho získat v Praze před mojí rodinou,“ prohlásil Gaultier, který už pět let žije v Praze a s Veronikou, sestrou squashisty Jana Koukala, má syna Nolana.

Osmatřicátý hráč světového žebříčku PSA viděl šance hlavně ve třetím setu. „Jenže Greg dokáže vycítit, když se vám trochu nedaří a dokáže toho neskutečně využít. Jsem zklamaný, alespoň jednu sadu jsem chtěl získat,“ dodal Lucas Serme, přemožitel Jana Koukala ve čtvrtfinále.

Francouzský duel v semifinále byl plný svižných výpadů za míčkem. Potvrdilo se, že francouzští hráči se v tréninku zaměřují hlavně na pohyb. „Francouzský squash bere dobrý pohyb jako cestu k úspěchu. Běžně trénuji třeba rychlé starty, nohy se hodně nadřou,“ potvrdil Gaultier, kterého čeká Borja Golán, třetí nasazený hráč mistrovství Evropy v Praze.

Proti Gaultierovi má Španěl Golán hodně negativní bilanci. „Od juniorů jsem s ním vyhrál jenom jeden zápas a minimálně pětadvacet prohrál. Rád bych teď zvítězil podruhé,“ prohlásil Golán.

První nasazená hráčka Francouzka Camille Sermeová prošla bez ztráty setu do finále. V něm bude proti Belgičance Nele Gilisové usilovat o svůj pátý titul. Šestá hráčka světového žebříčku si turnaj v Praze pochvaluje. „Hraje se mi tady dobře. Mým cílem je vyhrát a přidat do sbírky pátý titul. Proti Nele to nebude lehké, je to nebezpečná soupeřka,“ tvrdila Sermeová.

Nejlepší umístění na mistrovství Evropy v Praze získá z domácích hráčů Anna Sermeová. Po výhře nad Rakušankou Birgit Coufalovou 3:1 na sety se utká v boji o konečnou 5. příčku s Francouzkou Coline Aumardovou, druhou nasazenou hráčkou. Mezi muži Jan Koukal po svém vyřazení ve čtvrtfinále své další zápasy skrečoval pro zranění a bude mu patřit 8. pozice.

Do první desítky se probojovala také Tereza Svobodová, která se utká s Lotyškou Inetou Mackevica o 9. příčku. O stejnou pozici si zahrají i dva Češi v turnaji mužů. Ondřej Uherka porazil Petra Martina a Martin Švec otočil zápas z 0:2 proti Italovi Yurimu Farnetimu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud