13. února 2017 • 07:00

Daniel Mekbib vyhrál áčkový turnaj v Ostravě a je domácí jedničkou

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pátý triumf v kariéře na domácích ačkových turnajích si připsal Daniel Mekbib. Brněnský squashista vyhrál v neděli finále v Ostravě proti Ondřeji Ertlovi 3:0 na sety. Díky vítězství si upevnil pozici české jedničky v domácím žebříčku. „Zápasy jsem měl pod kontrolou, moc mě těší, že jsem v Ostravě uspěl,“ tvrdil Mekbib, který v pondělí odlétá na turnaj PSA do Itálie. Ženský áčkový turnaj v Opavě vyhrála Veronika Gaultierová (dříve Koukalová), která ve finále porazila Kristýnu Fialovou 3:1 na sety.



Turnaje v Ostravě se nezúčastnil Jan Koukal, sedmnáctinásobný český mistr. V Praze totiž svedl exhibiční souboj s Toddem Harritym, americkou squashovou jedničkou. I bez něho se sjela do klubu FAJNE Ostrava kompletní domácí špička. Největším překvapení byl výkon Viktora Byrtuse, teprve patnáctiletého domácího hráče, který se dostal do semifinále áčkového turnaje. V něm poprvé porazil Jakuba Solnického a Ondřeje Uherku, tedy squashisty z Top 10.

„Hrál úžasně, český squash má fakt velký talent. Když jsem s ním hrál v semifinále, už byl celkem utahaný. Když mi to během výměny otevřel, tak jsem mu míč pokaždé sklepl do volného prostoru,“ popisoval Mekbib, který se ve finále utkal s Ondřejem Ertlem.

„Hrál jsem v něm na rychlé tempo, soupeř moc nestíhal, snažil se hru zpomalovat. Myslím, že to bylo v pohodě,“ hodnotil Mekbib, česká domácí jednička. Mekbib se na nejvyšší příčku dostal podruhé v kariéře, poprvé byl nejlepším českým hráčem mezi muži v září a říjnu 2015.

„Od léta loňského roku jsem začal trénovat jinak, a vyplatilo se to. Daří se mi také na zahraničních turnajích,“ tvrdil Mekbib, který se v lednu dostal do finále ve francouzském Nimes. Brněnský squashista už vyhlíží domácí mistrovství, které se uskuteční začátkem března. „V následujícím týdnu mě ale čeká turnaj PSA v Itálii. Na něm chci také uspět,“ vyhlásil Mekbib.

Squash – domácí áčkové turnaje:

MORAVIAN SILESIAN SQUASH OPEN, Ostrava, muži - finále: Daniel Mekbib - Ondřej Ertl 3:0 (3, 9, 6), o třetí místo: Viktor Byrtus - Jakub Sichnárek 3:0 (8, 9, 8). AB SQUASH CUP, Opava - finále: Veronika Gaultier - Kristýna Fialová 3:1 (9, -9, 12, 9), o třetí místo: Kristýna Vykouřilová - Tereza Svobodová scr.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud