17. února 2017 • 12:24

Dříve cvičila jako Hulk, teď čeká gymnastku Šebkovou Grand Prix v Moskvě

Autor: Sport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejprestižnější závod má před sebou Anna Šebková, nejlepší česká moderní gymnastka. O víkendu se zúčastní Grand Prix v Moskvě. Cílem je se dostat do finále, tedy mezi nejlepších osm gymnastek. „Celkem nás tam je asi čtyřicet. Bude to hodně náročné,“ tvrdila Šebková, která sází hlavně na projev svých sestav a rozsah nohou. Akcí v Moskvě startuje sezona světových závodů.



V minulém roce vyhrála domácí titul, teď chce potvrdit své kvality. Dlouhonohá moderní gymnastka Anna Šebková si v minulosti brala inspiraci z komiksových hrdinů. Například cvičila na zeleného obra Hulka.  To v letošním roce bude chtít využít nová pravidla.

„Rozhodčí nebudou mít před sebou přesné zápisy našich sestav, nebudou vědět, jaké prvky budeme přesně předvádět. Důležitý bude celkový dojem,“ dodala Šebková, sympatická brunetka.  

VIDEO: sestava Anny Šebkové

Šebková se zabývá moderní gymnastikou od dětství. Tréninky? Ty jsou skoro na denním pořádku. Ale jak! Jen rozcvičení trvá dvě hodiny. „Gymnastika je hypermobilní, dostáváme se do extrémních poloh. Některé závodnice si dosáhnou hlavou na zadek. To já neumím,“ smála se Šebková, která má na kužele hudbu od Adele a cvičí také na Franka Sinateru.

Nejlepší český výsledek na Grand Prix vybojovala v posledních sezonách Monika Míčková, když získala 3. místo ve víceboji a 2. místo za sestavu s míčem v roce 2012.

Šebková v tuto chvíli nemá upřesněný kalendář závodů Grand Prix. „Chtěla bych na co nejvíce závodů, ale zatím nevím, na které to půjde. Prioritou je pak pro mě domácí mistrovství a Grand Prix v Brně,“ uzavřela v současnosti nejlepší česká moderní gymnastka.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud