26. května 2017 • 12:29

MS se blíží. Zúčastní se ho osm českých stolních tenistů

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Osm českých stolních tenistů a tenistek se představí na mistrovství světa jednotlivců v německém Düsseldorfu (29. května - 5. června). Nominaci si vybojovali Tomáš Konečný, Lubomír Jančařík, Tomáš Polanský, Pavel Širuček, Hana Matelová, Dana Čechová, Karin Adámková a Kateřina Tomanovská.



„Dmitrij Prokopcov se po domluvě s trenérem Jindřichem Panským světového šampionátu nezúčastní, takže trojlístek hráčů základního kádru reprezentace (Konečný, Jančařík, Polanský) doplnil vítěz kontrolního turnaje Pavel Širuček,“ říká předseda nominační komise Petr Nedoma.

U žen byla situace o něco složitější. „Dlouholeté opory národního týmu Iveta Vacenovská a Renáta Štrbíková nepreferují účast na mistrovství světa jednotlivců, tím se otevřela možnost nominace pro hráčky širší reprezentace,“ vysvětloval Nedoma. „Karin Adámková si zajistila místo vítězstvím na kontrolním turnaji a Kateřina Tomanovská doplnila čtveřici na základě mého vyhodnocení výsledků z pozice reprezentačního trenéra.“

Tomáš Konečný bude českou jedničkou na mistrovství světa jednotlivců v Düsseldorfu Tomáš Konečný bude českou jedničkou na mistrovství světa jednotlivců v DüsseldorfuFoto Jan Brychta (ČAST)

Karin Adámková a Kateřina Tomanovská jsou jedinými nováčky v českém výběru. Zajímavý bude šampionát pro českou jedničku Hanu Matelovou, která už druhým rokem v Düsseldorfu žije a trénuje. Formu teď ovšem před odjezdem ladila v Havířově.

„Centrum v Düsseldorfu je sice bezvadné, ale cítila jsem, že by mi před šampionátem prospěla změna,“ říká Matelová. „V Havířově jsem si zahrála i proti klukům, což se v Německu povede málokdy. Věřím, že se mi forma povede načasovat ideálně a na mistrovství světa předvedu dobrý výkon.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud